Soluţii pentru medicamente

Vor să ajute farmaciştii şi pacienţii
Vor să ajute farmaciştii şi pacienţii
O întâlnire de săptămâna trecută dintre ministrul Sănătăţii şi distribuitorii de medicamente s-a încheiat favorabil pentru pacienţi.

După întâlnirea de acum două săptămâni cu reprezentanţii firmelor internaţionale de medicamente, în 27 august, ministrul Ion Bazac a prezentat câteva soluţii pentru deblocarea crizei din Sănătate, în faţa distribuitorilor de medicamente. Întâlnirea a fost asistată de către secretarul de stat de la Ministerul Finanţelor, Bogdan Drăgoi. S-au făcut promisiuni pentru plata în 2010 a cheltuielilor din ultimele trei luni ale acestui an, prin obţinerea de credite de angajament. În acest fel, susţine ministrul Bazac, „se va reuşi fluidizarea plăţilor în sistem şi se va garanta asigurarea asistenţei medicale primare, dar şi închiderea unor datorii ale spitalelor către furnizori”.

Factoring la farmacii

Ministerul Sănătăţii vrea să introducă un mecanism financiar, de factoring, pentru ca farmaciile să poată cesiona facturile către distribuitori, iar aceştia, la rândul lor, să le poată sconta în sistemul bancar. Ministrul Bazac susţine că astfel, se vor debloca plăţilor în sistem. Săptămâna aceasta, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai Ministerului Finanţelor se vor întâlni din nou cu distribuitorii, producătorii, farmaciştii dar şi cu reprezentanţii mai multor bănci pentru a soluţiona procesul de plată a facturilor restante.

Bazac a transmis că vrea să încerce şi decalarea plăţii facturilor la 120 de zile către furnizori respectiv 90 de zile pentru medicamentele aferente programelor naţionale.

Otilia Sandor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !