Soluții vascoelastice pentru tratamentul durerilor articulare la MedLife Oradea

Soluții vascoelastice pentru tratamentul durerilor articulare la MedLife Oradea
Soluțiile vascoelastice sunt dispozitive medicale sub formă de injecție, indicate în prevenirea și tratarea artrozelor. Acestea au în compoziția lor, ca produs de bază, acidul hialuronic.

Acidul hialuronic este un component natural al lichidului sinovial și al cartilajului articular. Rolul său este de a proteja articulația, asigurând lubrifiere și amortizarea mișcărilor și a șocurilor. De asemenea, el are și rolul de a hrăni cartilajul, ajutând la transportul apei și al electroliților în articulație, spune Dr. Hanga Alina, medic specialist Ortopedie Traumatologie în cadrul clinicii MedLife Oradea.

În artroză, cantitatea și calitatea lichidului sinovial scad, injectarea soluțiilor vascoelastice în articulație având ca efect creșterea vâscozității și a elasticității lichidului sinovial, ceea ce duce la scăderea simptomatologiei artrozice și la creșterea mobilității articulare.

Vascosuplimentarea constă în injectarea de soluție vascoelastică intraarticular. Injectarea se poate efectua în orice cabinet medical, nefiind necesare condiții speciale. Tratamentul constă într-o singură injecție sau 3 injecții, la distanță de 1-2 săptămâni și se poate repeta după 6-12 luni, mai precizează doamna Dr. Hanga.

Dacă durerile articulare persistă, apelează la unul din specialiștii în Ortopedie de la MedLife Oradea. Pe lângă consultații, efectuăm în cadrul clinicii și infiltrații cu acid hialuronic. Sună la 0259 960 pentru programare.

Advertorial!