Somerii, calificati in turismul alternativ

Somerii, calificati in turismul alternativ
375 de şomeri bihoreni vor fi calificaţi gratuit în meserii legate de domeniul turismului.

Somerii bihoreni vor avea o şansă de calificare în domeniul turistic. AJOFM Olt va implementa în parteneriat cu agenţiile judeţene din Bihor, Călăraşi şi Harghita, SC Tehnical Training SRL Bucureşti şi Techniki Ekpedeftiki Kentro Epagelmatikis din Grecia, proiectul strategic „Căi de formare şi ocupare în sectorul turismului alternativ”.

Valoarea proiectului este de 20.771.484 de lei, din care suma de 16.900.050 de lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă. Proiectul este finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi se va derula pe o perioadă de trei ani.

Obiectivul principal al proiectului este facilitarea şi creşterea accesului pe piaţa muncii a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, cu o situaţie dificilă din punct de vedere al statutului profesional. Grupul ţintă este format din 1.500 de şomeri, 100 şomeri de lungă durată, 100 de şomeri de peste 45 de ani, 800 de şomeri tineri şi 200 şomeri de lungă durată tineri.

Înscrieri

„Proiectul a fost demarat în luna septembrie. Bihorenii se mai pot înscrie la AJOFM Bihor pentru formare profesională în una din meseriile: lucrător în pensiune turistică, lucrător în agroturism, animator centre de vacanţă şi ghid montan. În cadrul proiectului se vor mai organiza programe de specializare/perfecţionare pentru creşterea calităţii serviciilor în sectorul turismului”, ne-a informat Teofil Popa, asistent manager proiect.

Serviciile oferite în cadrul proiectului sunt gratuite, iar participanţii la programul de formare profesională care nu sunt şomeri indemnizaţi vor beneficia de asistenţă financiară în valoare de 500 de lei/lună, pentru a se putea autoîntreţine pe timpul şcolarizării.
„Grupul ţintă din Bihor este format din 375 de persoane. Aceştia vor participa la toate serviciile AJOFM: mediere, consiliere şi formare profesională pe o perioadă de cinci luni”, a precizat Teofil Popa.

Înscrierile în cadrul proiectului se pot face la sediul AJOFM Bihor, str. Transilvaniei nr. 2, precum şi la sediile agenţiilor locale din Aleşd, Beiuş, Salonta şi Marghita. Informaţii suplimentare pot fi obţinute la tel. 0359.800.962.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !