Sondaj cu patroni

ORADEA – Protocolul de colaborare dintre Federaţia Patronilor Bihor şi Universitatea din Oradea, semnat în toamna anului trecut începe să îşi arate roadele.

Într-o conferinţă de presă comună, susţinută ieri de către conducerile FPB şi a Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, reprezentată de decanul Floare Chipea, cele două părţi au anunţat o interesantă acţiune comună. Este vorba despre o cooperare în cadrul unui proiect mai amplu, la care participă şi Fundaţia Ruhama şi Consiliul Judeţean Bihor. Concret, studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane vor efectua un sondaj de opinie în rândul oamenilor de afaceri bihoreni, pe baza unui chestionar care ar urma să reveleze principalele probleme cu care se confruntă mediul economic local.

Parte a unui proiect
„Este cea mai amplă acţiune de radiografiere a mediului de afaceri care s-a desfăşurat vreodată în Bihor şi este o premieră naţională”, spune Ioan Lucian, preşedintele FPB. Chiar dacă au pretenţia că ştiu, în linii mari, cam care sunt problemele de care se lovesc businessmanii locali, potrivit afirmaţiilor lui Lucian, această cercetare, realizată pe criterii ştiinţifice va acorda un şi mai mare suport celor care doresc să participe la rezolvarea acestor neajunsuri. La rândul său, decanul Floare Chipea a detaliat câteva din aspectele acestei întreprinderi. În primul rând faptul că este vorba despre un proiect intitulat „Cariere”, finanţat din fonduri europene, al cărui principal scop este acela de a identifica dinamica locurilor de muncă în următorii ani. „Este o cercetare având ca scop o estimare a locurilor de muncă şi o previziune privind viitorul structurii forţei de muncă locale”, declară decanul. Totodată, Chipea susţine că rezultatele acestui sondaj de opinie vor fi demne de încredere, având în vedere că la ele vor lucra cei mai bun studenţi, care au mai participat la asemenea acţiuni.Voluntariat şi nu prea

Peste 2.000 de firme bihorene, din totalul de 15.000 active, câte are în prezent judeţul Bihor, vor fi vizitate de studenţi. După cum susţine Floare Chipea, va fi nevoie de câteva luni pentru a încheia acest proces şi a centraliza datele obţinute. Pentru că prevederile legale sunt extrem de stricte, cei 20 de studenţi care vor realiza sondajul nu vor beneficia de salarii pentru această activitate, ei urmând să primească mici bonusuri, constând în cartele de telefon, mese gratuite etc., precum şi o notă bună, în funcţie de implicare, această activitate fiind considerată a fi una de practică. În plus, FPB va susţine deplasările lor în teritoriu şi va organiza zonarea judeţului în aşa fel încât deplasările lor să fie cât mai eficiente.

Valentin Buda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !