Sondaj pentru candidatul PSD

Sondaj pentru candidatul PSD
ORADEA – Prăpastia dintre Mihai Bar, şef PSD Bihor, şi Dan Matei, şef PSD Oradea, e tot mai evidentă. Ieri, Dan Matei a evitat să mai apară lângă Mihai Bar şi compania la prima conferinţă de presă a PSD în 2008.

În schimb, locul lui Matei a fost luat de către preşedintele executiv al filialei, Alexandru Retegan. „A fost invitat, dar a spus că nu poate veni pentru că este ocupat”, a relatat Elena Dociu răspunsul lui Dan Matei la invitaţia sa de a participa la conferinţa de presă a partidului.

Motivul absenţei lui Matei nu poate fi decât presupus: intenţiile lui Bar de a schimba candidatul PSD pentru Primăria Oradea. Practic, Dan Matei, nominalizat încă de acum un an ca fiind candidatul partidului, ar fi înlocuit cu deputatul Claudiu Pop, pe care Mihai Bar îl vede în stare să obţină un scor electoral mult mai bun decât Dan Matei.

Dacă Bar pare radical în această problemă, Claudiu Pop nuanţează puţin situaţia. Deputatul a vorbit ieri despre necesitatea efectuării unui sondaj în Oradea pentru a se vedea care dintre posibilii candidaţi ai PSD e cel mai bine plasat în intenţiile de vot ale orădenilor. „În primul rând contează ce zic orădenii. Cine câştigă oricum nu duce voturile acasă, ele rămân la partid!”, a declarat Pop, susţinut în teza sa de către Retegan. Bar nu agreează însă varianta sondajului, declarând deschis că, din punctul său de vedere, ar fi suficientă o decizie internă a conducerii filialei.

Liderii PSD au fost atenţionaţi de ziarişti asupra lipsei de consecvenţă în ceea ce priveşte candidatul PSD la Primărie, având în vedere şi evenimentele petrecute în sânul PSD la ultimele alegeri locale, când Mihai Bar a fost impus pe ultima sută de metri candidat PSD la Primărie, în locul lui Ioan Mang. Bar şi Retegan şi-au făcut mea culpa pentru faptul că au acceptat desemnarea unui candidat cu un an şi jumătate înainte de alegeri. Bar şi-a justificat însă faptul că s-a răzgândit acum prin binele viitor al partidului, care – crede liderul PSD – poate fi realizat doar printr-o combinaţie PSD-PNL-UDMR şi, implicit, prin izolarea PD.

Matei: „Nu renunţ!”

Pe de altă parte, Dan Matei nu pare dispus să renunţe cu una, cu două la candidatura sa. „Eu ştiu că sunt candidatul organizaţiei municipale pentru Primăria Oradea şi nu renunţ la candidatură”, ne-a declarat Dan Matei, care a subliniat faptul că persoana sa a fost desemnată de Biroul Municipal, cu validarea Consiliului şi a Conferinţei Municipale, drept candidat PSD pentru Primăria Oradiei.

„Culmea e că am fost propus chiar de către Sandu Retegan”, ne-a declarat Matei, făcând trimitere la poziţia actuală a lui Retegan, care-l reneagă, chiar dacă mascat. „S-au aprins licuricii după ce a plecat Petru Filip. Mă surprinde că Claudiu Pop nu vrea să ţină cont de hotărârea Conferinţei Municipale, de parcă el nu ar face parte din organizaţia municipală. Sigur, suntem într-o construcţie piramidală, însă se vorbea despre autonomie, democraţie…”, şi-a conturat Matei poziţia.

Calin Corpas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !