Sorin Frunzăverde, la Casa Albă

Sorin Frunzăverde, la Casa Albă
Reşiţa – Ministrul Apărării Naţionale, Sorin Frunzăverde, va pleca marţi, 30 ianuarie 2007, în Statele Unite ale Americii. Dl Frunzăverde a precizat Duminică, 28 ianuarie 2007, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Reşiţa, că în SUA va lua parte la Dejunul Naţional de Rugăciune.

Reşiţa – Ministrul Apărării Naţionale, Sorin Frunzăverde, va pleca marţi, 30 ianuarie 2007, în Statele Unite ale Americii. Dl Frunzăverde a precizat ieri, 28 ianuarie 2007, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Reşiţa, că în SUA va lua parte la Dejunul Naţional de Rugăciune.

La tradiţionala manifestare americană participă, în fiecare an, sute de personalităţi din întreaga lume, guvernatori şi lideri religioşi, gazda evenimentului fiind, an de an, preşedintele SUA. În timpul vizitei de trei zile, ministrul apărării susţine că va avea o serie de întâlniri cu „responsabili din domeniul securităţii şi apărării naţionale din cadrul Congresului SUA şi Pentagonului“.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Sorin Frunzăverde a vorbit şi despre proiectele importante pentru judeţ care trebuie finalizate. Unul dintre acestea este „Reşiţa Alpină“, un proiect menit să dezvolte oportunităţile pentru sporturile de iarnă.

Posibilitatea de a amplasa Reşiţa pe lista capacităţilor de producţie a fost o altă idee pe care s-a axat ministrul Apărării Naţionale.

Şi în acest context, al capacităţilor de producţie, ministrul Sorin Frunzăverde, s-a referit la două proiecte importante pentru Reşiţa: investiţia de la km 7 şi Parcul industrial Valea Ţerovei. Înainte de a vorbi de proiecte, Sorin Frunzăverde a spus că „până în 2004, nici un Consiliu Local al Reşiţei nu s-a ocupat de dezvoltarea acestor capacităţi de producţie“.

Problemele de la km 7 nu-i sunt străine dlui Frunzăverde, mai ales că primăria Reşiţa a primit de la Consiliul Judeţean 25 de miliarde de lei vechi pentru amenajarea terenului, în acest sens Domnia sa menţionând că „dacă ancheta internă a primăriei Reşiţa nu duce la nici un rezultat, voi fi nevoit să apelez la Corpul de Control al Guvernului sau la cel al MAI. Nu-mi face plăcere să apelez la aceste foruri, dar complicaţiile trebuie rezolvate într-un fel“. Referitor la Zona Industrială Valea Ţerovei, proiect iniţiat de Consiliul Judeţean, am aflat că banii europeni vor veni în 2007.

Tot în cadrul conferinţei de ieri, la întrebarea ziarului Timpul privind situaţia SC Arsenal, ministrul Apărării a făcut câteva precizări legate de această societate, asupra cărora vom reveni.

Nina Curiţa0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !