SOS Dogs se extinde în tot Bihorul

ORADEA – Finanţatorii SOS Dogs consideră activitatea organizaţiei la Oradea un succes şi doresc extinderea la nivelul întregului judeţ, a anunţat ieri Robert Smith, preşedintele Fundaţiei pentru Protecţia Câinilor Comunitari din România.

Pentru acest scop, investiţia necesară este de aproximativ 1 milion euro, eşalonaţi pe următorii trei ani.
„De la începutul activităţii noastre, în Oradea au fost neutralizaţi peste 5.200 de câini şi 1.200 au fost adoptaţi. Din observaţiile noastre, populaţia canină este în directă relaţie cu cea umană. La aproximativ 600.000 de oameni, în Bihor sunt 50.000 câini nesupravegheaţi permanent şi foarte puţini care trăiesc pe haldele de gunoi sau în altă parte, independenţi de oameni”, spune Robert Smith.

„Neutralizează şi eliberează”
Costul extinderii în Bihor este eşalonat pe următorii trei ani: 400.000 lei în 2007, 300.000 lei în 2008 şi 275.000 în 2009. „Scopul este să dovedim că „Neutralizează şi eliberează” este o soluţie mai eficientă decât „Prinde şi omoară”. Dacă mergeţi în Bucureşti, veţi constata rezultatul acestei a doua metode: ASA a investit în trei ani 5 milioane de euro, iar acolo trăiesc încă cel puţin 100.000 de câini”, spune britanicul.
În scopul educării populaţiei, şi mai ales a tineretului, pentru a deveni proprietar responsabil de câini, SOS Dogs şi Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari au editat un îndrumar educativ cu jocuri şi informaţii utile, într-o formă atractivă şi pentru copii.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !