Sosesc declaraţiile de la Fisc

Smaranda Scridon
Smaranda Scridon
ORADEA – Peste 22.000 de bihoreni aşteaptă să vadă dacă au de dat sau de luat bani de la Fisc. Este vorba despre cei care au depus declaraţii pentru veniturile obţinute în 2007.

„Numărul persoanelor care au depus declaraţia D200 este de 22.220 de persoane. 16.941 de contribuabili au depus declaraţiile în termen legal, până la 15 mai 2008. Restul, în urma notificărilor trimise de noi”, a declarat Smaranda Scridon, directorul executiv al Finanţelor bihorene.

Stabilirea şi regularizarea impozitului pe venitul anual cu plăţile anticipate efectuate de contribuabilii persoane fizice în cursul anului 2007 se efectuează de organul fiscal competent, pe baza deciziilor de impunere anuală  emise până la 30 septembrie 2008.

 

Diferenţe de plată

 

Prin procesarea „Declaraţiilor – D200” vor rezulta diferenţe de impozit de plată, diferenţe de impozit „zero” sau diferenţe de impozit de restituit. „Diferenţele de impozit de plată conform deciziilor de impunere anuală se plătesc în termen de 60 de zile de la data comunicării deciziei de impunere, perioadă pentru care nu se calculează şi nu se datorează majorări de întârziere”, a precizat Smaranda Scridon.

Deciziile de impunere anuală cu diferenţe „zero” pentru cedarea în folosinţă a bunurilor nu se transmit prin poştă, ci se comunică prin publicarea acestora prin afişare pe pagina de internet a ANAF.

Diferenţele de impozit de restituit, rezultate din deciziile de impunere anuală sau după compensare, se restituie cu prioritate prin virament bancar (inclusivcard).

În cazul în care din decizia de impunere anuală rezultă diferenţe de impozit de restituit de la bugetul de stat, după compensarea din oficiu a obligaţiilor bugetare restante până la nivelul sumei de restituit, se efectuează restituirea în termen de cel mult 60 de zile de la data comunicării deciziei de impunere anuală”, a explicat directorul Finanţelor bihorene.

Diferenţele de restituit mai mici de 5 lei rămân în evidenţa fiscală spre a fi compensate cu datorii viitoare. Aceste sume se restituie numai la solicitarea contribuabilului, sau atunci când, cumulat, suma de restituit depăşeşte limita menţionată.

Diferenţele de impozit de restituit cuprinse între 5 şi 150 de lei se restituie prin mandat poştal, la domiciliul contribuabilului. Diferenţele de restituit mai mari de 150 de lei inclusiv se restituie în numerar de către unităţile de trezorerie la data comunicată conform programării.

 

Dan Birta



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase