Sosesc declaraţiile de venit pe 2005

Sosesc declaraţiile de venit pe 2005
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a început sa trimita, prin posta, contribuabililor – persoane fizice, plicurile cu pachetul informational cu formularele de declaratii de venit aferente anului fiscal 2005.

Pachetul informational cuprinde 2 formulare ale „Declaratiei speciale privind veniturile realizate”, personalizata, ghidul de completare a formularelor, scrisoarea adresata contribuabililor, precum si plicul destinat trimiterii de catre contribuabili  a declaratiilor la organul fiscal.
Printre primele 13 judete carora le-au fost trimise plicurile (aproximativ 115.000 de exemplare) se afla si judetul Bihor, cu 8.391 declaratii. Recomandari


„ANAF recomanda contribuabililor ca, înainte sa completeze formularele declaratiei de venit, sa consulte ghidul de completare primit”, a precizat Smaranda Scridon, directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Bihor. „În cazul în care contribuabilii, dupa consultarea ghidului, mai au nelamuriri privind modul de completare a formularelor de declaratie, pot solicita informatii suplimentare, prin telefon sau direct, de la orice administratie fiscala, la compartimentul pentru asistenta contribuabililor”, a adaugat directorul executiv al Finantelor bihorene.


Contribuabilii sunt rugati ca, dupa completarea formularelor de declaratie de venit, sa introduca un exemplar în plicul primit, pastrând celalalt exemplar. Plicul cu formularul declaratiei completat se depune la oficiul postal cel mai apropiat, de unde se primeste o recipisa ca dovada a respectarii obligatiei de declarare a veniturilor.


Pentru transmiterea, prin posta, a declaratiei de venit completata le recomandam contribuabililor sa utilizeze plicul cu indicatia „CR” primit, acesta fiind un plic special, pentru care nu trebuie sa achite taxele postale. În cazul în care vor utiliza un alt plic, taxele postale vor fi suportate de catre contribuabili. Termenul final de depunere a declaratiilor de venit este 15 mai 2006.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !