Spadasinii, premiaţi de DSJ

ORADEA – Conducerea DSJ Bihor a procedat ieri la premierea echipei de spadă CS Crişul, care a obţinut în acest sezon titlul de vicecampioană europeană, în urma turneului final, disputat la Heidenheim.

Directorul Ionel Bungău a oferit câte 500 RON pentru fiecare component al formaţiei, alcătuită din Nyisztor Alexandru, Adrian Pop, Arkosi Bertalan, Radu Andrei şi Andrei Timoce, precum şi celor doi antrenori, Nicolae Ille şi Dragoş Şpan.

Rezultat memorabil

„Este un premiu mai mult simbolic, pentru că doar atât ne permit regulamentele ANS. Desigur că aceşti bravi sportivi merită cu mult mai mult. Meritul lor este cu atât mai mare cu cât echipa este alcătuită aproape în totalitate din sportivi locali, fără stranieri, cu antrenori locali”, a afirmat directorul Ionel Bungău.

Directorul general al CS Crişul, Gheorghe Titi Frenţ, a rememorat momentele fantastice ale turneului final de la Heidenheim. „Mărturisesc că arareori în viaţă am trăit astfel de emoţii ca şi acelea de la Heidenheim, în special în timpul semifinalei cu ruşii de la Nijgorod.

Ruşii conduceau cu 44-41 şi mai erau doar câteva zeci de secunde din timpul regulamentar, dar băieţii noştri au avut tăria să întoarcă rezultatul şi să câştige in extremis, cu 45-44, calificându-se în finală.

În finală, am pierdut onorabil în faţa francezilor de la Levalois, o echipă care are în componenţă un campion olimpic şi un campion mondial”, a spus Titi Frenţ.

CL şi CJ nu i-au premiat

Directorul CS Crişul a declarat că acest titlu de vicecampioană continentală reprezintă a doua performanţă din toate timpurile pentru sportul bihorean de echipă, după cea realizată de JC Liberty, care a devenit campioană europeană la judo în anul 1999.

Titi Frenţ şi-a exprimat regretul pentru faptul că echipa nu a fost premiată nici până la această oră de Consiliul Local sau cel Judeţean. „Avem promisiuni şi aşteptăm ca ele să fie onorate. Mai bine mai târziu decât niciodată”, a spus oficialul CS Crişul.

Antrenorul emerit Nicolae Ille crede că acest rezultat poate fi repetat de echipa CS Crişul. „Eu am convingerea că băieţii noştri au capacitatea să repete această performanţă şi în sezonul viitor. Cu multă muncă, cu seriozitate şi în condiţii bune de pregătire, am putea să reedităm rezultatul din acest an.

În sezonul viitor, CS Crişul va fi cap de serie, deci ar putea beneficia de un culoar favorabil la tragerea la sorţi”, a afirmat Nicolae Ille, care este în acelaşi timp antrenorul lotului naţional olimpic al României.

Gavril Nutiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase