Spălătoriile auto în vizorul ITM Bihor

De Dan Birta
4Comentarii
Spălătoriile auto în vizorul ITM Bihor
© Spalatorie auto
Probleme în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă la sălătoriile auto din judeţ.

Spălătoriile auto din Bihor au deficienţe. Acestea au fost depistate şi taxate de ITM Bihor în urma campaniei de control derulate în perioada 20.07.2017 – 22.07.2017.

În domeniul RM

Astfel, în domeniul relaţiilor de muncă (RM), au fost controlaţi opt angajatori, şapte dintre aceştia fiind sancţionaţi. „Au fost sancţionaţi şapte, fiind aplicate un zece sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 31.500 lei”, informează Marius Rotar, inspectorul şef al ITM Bihor.

Au fost identificaţi trei angajatori care practicau muncă fără forme legale de angajare, fiind depistate trei persoane care lucrau „la negru”. În acest sens au fost aplicate trei amenzi în valoare totală de 30.000 lei. Au fost dispuse 21 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

Deficienţele se referă la: primirea la muncă fără încheierea contractului individual de muncă; nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal; nerespectarea prevederilor legale cu privire la munca suplimentară; transmiterea eronată a elementelor contractelor individuale de muncă; nerespectarea prevederilor legale cu privire la sărbătorile legale; netransmiterea actelor de modificare a contractelor individuale de muncă.

În domeniul SSM

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă (SSM) au fost controlaţi nouă angajatori, toţii fiind sancţionaţi cu 33 de avertismente. Au fost dispuse 33 de măsuri pentru remedierea deficienţelor care se referă la: nedesemnarea de către angajator a unuia sau mai multor lucrători pentru a se ocupa de activităţile de protecţie şi prevenire a riscurilor profesionale din unitate; neasigurarea semnalizării de securitate şi sănătate la locul de muncă; nerealizarea de către angajator a evaluării riscurilor pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor, inclusiv la alegerea echipamentelor de muncă, a substanţelor sau produselor chimice utilizate şi la amenajarea locurilor de muncă; neîntocmirea de către angajator a planului de protecţie şi prevenire; nedesemnarea şi instruirea necorespunzătoare a lucrătorilor responsabili pentru acordarea primului ajutor; neinstruirea adecvată în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru toţi lucrătorii.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor