Spania asteapta meseriasi din Romania

2Comentarii
Spania asteapta meseriasi din Romania
Mecanici, electricieni, mãcelari, ospãtari, bucãtari, tâmplari, fierari, zidari si soferi de tir, etc. Toate aceste categorii de meseriasi ar putea sã lucreze pe bani mai multi, în Spania.

Înscrierea în banca de date a celor care vor sã lucreze în tara coridelor a devenit o actiune permanentã a Oficiului pentru Migratia Fortei de Muncã (OMFM). Cei mai avantajati în acest sens sunt bãrbatii, pentru femei fiind posibilã înscrierea pentru doar douã meserii: ospãtar si bucãtar. Vârsta maximã pentru femei este 40 de ani, în timp ce pentru bãrbati unele calificãri impun o etate de cel mult 40 de ani, iar altele de 45 de ani.

Conditia care apare la toate meseriile este aceea referitoare la experienta pe care solicitantul trebuie sã o aibã în domeniul respectiv. Aceasta trebuie sã fie doveditã cu carnetul de muncã, imediat anterior anului 2006. În functie de tipul de job, vechimea impusã variazã între unul si cinci ani.

Dacã pentru un drujbist în domeniul forestier se cere experientã de un an, pentru un instalator de aer conditionat vechimea minimã este de cinci ani. O altã cerintã se referã la posesia permisului de conducere categoria B, cum ar fi de exemplu pentru tâmplarii de structuri metalice.

Fãrã falsuri

Cum dorinta românilor de a munci în spatiul european este mare si îi impulsioneazã pe unii sã prezinte documente false cu privire la experientã sau cazier, cei de la OMFM îi atentioneazã pe eventualii solicitanti. „Persoanele care vor prezenta documente falsificate, fie prin stergerea sau adãugarea în mod intentionat a unor date în cuprinsul înscrisului, fie prin contrafacerea întregului înscris,…vor fi denuntate de îndatã organelor abilitate pentru cercetarea penalã si pedepsirea faptelor comise”, se specificã în comunicatul OMFM.

Pentru informatii suplimentare cu privire la toate meseriile pentru care se fac înscrieri la OMFM, persoanele interesate pot sã consulte pagina web www.omfm.ro sau sã sune la telefon: 021/312.91.55, pentru a se programa pentru depunerea dosarului.

Dan Birta2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor