Spania s-a dezvoltat cu ajutorul străinilor

Spania s-a dezvoltat cu ajutorul străinilor
Spania, cea mai performantă dintre marile economii europene, a înregistrat o creştere economică accelerată ca urmare a deschiderii graniţelor pentru muncitorii străini, consideră preşedintele politicii economice a Guvernului spaniol, Javier Vallés.

Spania este cea mai performantă dintre marile economii europene, cu media de creştere economică pentru ultimii cinci ani cifrată la 3,1 la sută, fapt datorat, în mare măsură, muncitorilor străini, a indicat Javier Vallés. Imaginea virtuală pentru ţările vestice care ar deschide graniţele, permiţând muncitorilor străini să le inunde piaţa locală a muncii fără a fi strict controlaţi este una asociată cu şomaj foarte ridicat, probleme pentru serviciile sociale, creşterea infracţionalităţii şi chiar proteste de stradă. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, în Spania.

Din anul 2002, Spania a creat jumătate din noile locuri de muncă ale zonei euro. Rata şomajului a scăzut accelerat de la 20 la sută, în anul 1990, la 8,6 la sută, adică foarte aproape de media de 7,2 procente din zona euro. Guvernul atribuie peste jumătate din performanţele economice muncitorilor emigranţi. ‘Suntem foarte recunoscători tuturor acestor oameni care vin aici să muncească cu noi’, a declarat Vallés. În ultimii zece ani, ţara a devenit un soi de laborator cu uşi deschise pentru emigranţi. Spania a absorbit peste trei milioane de muncitori străini din ţări precum România, Maroc şi America de Sud.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase