Sparg maşini zi şi noapte

2Comentarii
Sparg maşini zi şi noapte
ORADEA – În Rogerius se sparg maşini mai ales noaptea, iar în centrul Oradea se fură din parcări şi ziua. Poliţiştii de proximitate au continuat ieri acţiunile de prevenire a furturilor din autoturisme, împărţind pliante şoferilor întâlniţi în zona Pieţei Rogerius.

„Cum un procent însemnat din totalul furturilor din autoturisme comise în Oradea au loc în zona Rogerius, am iniţiat aici un proiect de «Security Marketing». Cu ajutorul asociaţiilor de proprietari, încercăm să popularizăm modul de operare a hoţilor, astfel încât cetăţenii să se poată feri de astfel de neplăceri”, explică agentul-şef Marius Vasi, responsabil de zona Rogerius.

Doar în acest an, la Poliţia Municipiului Oradea s-au depus 93 de sesizări privind furturile din autoturisme, 55 fiind soluţionate prin identificarea autorilor.
„Majoritatea hoţilor din autoturisme sunt în evidenţele Poliţiei. Mai îngrijorător este însă că mulţi tineri sunt predispuşi la astfel de fapte. Ei cred că astfel pot obţine facil sume de bani pe care apoi să le cheltuiască în discoteci”, mai spune Marius Vasi.

Spargeri la minut

Poliţiştii amintesc că în Rogerius furturile se comit mai ales noaptea, iar zona centrală este foarte „populară” în rândul hoţilor diurni.
„Hoţii sparg şi iau bunurile dintr-o maşină în mai puţin de un minut. Borsetele, telefoanele sau genţile diplomat sunt foarte tentante, aşa că le recomandăm cetăţenilor să nu le lase niciodată la vedere în maşină”, atenţionează agentul principal Alin Hexan.
„Până acum nu s-a întâmplat să mi se fure lucruri din maşină, dar am auzit că altora le-a fost forţată maşina. Pe cât posibil evit să las lucrurile de valoare la vedere” spune orădeanca Dana Bochiş.

„Ca norocul, nu mi s-a furat niciodată nimic din maşină, dar niciodată nu ştii ce se poate întâmpla. Este de apreciat gestul poliţiştilor, pentru că ne mai aduc aminte să nu lăsăm bunurile de valoare la vedere”, crede Lovadi Emeric.
„Sunt binevenite astfel de acţiuni. Nu am păţit niciodată să mi se fure din maşină, probabil şi pentru că mă feresc întotdeauna de hoţi şi pentru că Poliţia îşi face treaba. Oricum, nu las lucrurile de valoare la vedere”, spune şi taximetristul Ioan Luca.

Ovidiu Morcan2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor