Sparg pentru acces rutier pe Dealul Pacii

Picamărul spărgea marti trotuarul, pentru un asfalt nou
Picamărul spărgea marti trotuarul, pentru un asfalt nou
Maşinile vor putea urca pe dealul din intersecţia Dacia cu Decebal chiar înainte de şinele de tramvai.

Începute în 2011 cu fântâna arteziană comandată de Compania de Apă, lucrările de pe Dealul Păcii ar trebui finalizate primăvara aceasta. Societatea Drumuri Bihor (Selina Grup) se ocupă şi de sistematizarea rutieră a dealului. Ani de zile un tăpşan verde, mascat de panouri publicitare, dealul de la intersecţia bulevardelor Dacia cu Decebal şi-a schimbat radical înfăţişarea în ultimul an. Acum se lucrează la realizarea drumurilor de acces ce înconjoară fântâna arteziană. E vorba despre un tronson al străzii Eroului Necunoscut, care rămăsese nemodernizat, deşi se află într-un punct nodal al oraşului.

Ieri, un picamăr spărgea asfaltul de la intersecţia cu bulevardele Dacia şi Decebal. S-a spart inclusiv trotuarul, astfel încât pietonii au făcut slalom printre bucăţile sparte din asfalt. Şeful de şantier Liviu Gordan ne-a explicat planurile rutiere ale acelui colţ de intersecţie: şoferii ce vor dori să urce pe deal, spre case, din Bulevardul Dacia, o vor putea face chiar înainte de trecerea peste şinele de tramvai, prin transformarea trotuarului în carosabil. Trotuarul va fi mutat în dreapta noii benzi de circulaţie, „muşcând” din spaţiul verde. Şeful de şantier a mai ţinut să ne spună că pe deal vor fi şi circa 20 de locuri de parcare. Liviu Gordan ne-a declarat că are ca termen de predare al lucrării data de 5 mai 2012, dar spune că vrea să termine chiar pe 1 mai.

Brazii fântânei

Anul trecut, Primăria a considerat oportună amenajarea unei fântâni arteziene, pe Dealul Păcii. Proiectată de firma arhitectului Mihai Călin Lungu şi executată de firma Selina, fântâna a avut probleme cu pânza de apă din cauza unei omisiuni de proiectare. În cele din urmă s-a găsit o soluţie. La un moment dat, directorul Companiei de Apă, Ovidiu Gavra, s-a arătat nemulţumit şi de vegetaţia plantată de Selina în jurul fântânii, care nu corespondea defel cu cea din proiect. Totuşi, brazii şi molizii plantaţi de firmă au rămas pe loc.

C.C.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !