Spatii modificate la Maternitatea Oradea

7Comentarii
Spatii modificate la Maternitatea Oradea
Conducerea spitalului spune că s-au făcut o serie de modificări pentru eficientizarea spaţiului.

Prin intermediul Biroului de Presă al Primăriei, Maternitatea orădeană anunţă o serie de modificări ale spaţiului în care funcţionează, făcute în ultimele săptămâni. Astfel, a fost redus spaţiul farmaciei situată la parterul clădirii principale cu aproximativ 600 metri pătraţi. Reducerea spaţiului destinat farmaciei de la aproximativ 1500 metri pătraţi la mai puţin de 1000 metri pătraţi a făcut posibilă crearea căilor de acces către Serviciul de Radiologie şi către ambulator.

Tot în spaţiul dislocat, s-au creat patru vestiare destinate medicilor, fiecare fiind dotat cu grup sanitar propriu, dar şi o sală de conferinţe destinată cursurilor de perfecţionare.
Tot la parterul clădirii principale, la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut s-a deschis un şantier de lucru pentru reabilitarea ambulatorului, în acest moment lucrările fiind finalizate în proporţie de 30%, urmând să fie finalizate în totalitate până la sfârşitul acestui an.

„O altă măsură luată de conducerea Maternităţii a fost reducerea cu două treimi a spaţiului destinat spălătoriei de la etajul I a spitalului. În acest moment, spaţiul este în curs de amenajare, urmând să se construiască şapte vestiare, care vor deservi celor 257 de asistente, infirmiere şi îngrijitoare, respectiv personalului mediu al spitalului”, a spus Gavril Grebenişan, directorul Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie .

Vestiarele vor fi dotate cu grupuri sanitare şi cabine de duş şi vor fi amenajate astfel încât fiecare asistentă să aibă un dulap, compartimentat pentru hainele de stradă şi hainele de spital, aşa cum cer normele europene. Ni se mai transmite că, la această oră, vestiarele personalului medical se găsesc la subsolul spitalului într-un spaţiu impropriu în care nu există dotări igienico-sanitare corespunzătoare.

Proiect pentru etaje

Conducerea Maternităţii are un proiect pentru reabilitarea etajului I şi a etajului II – parţial (deoarece o parte a etajului II este deja reabilitată). Acest proiect urmează să fie finanţat prin fonduri de la Banca Mondială şi o cofinanţare din partea Ministerului Sănătăţii. Momentan, proiectul este depus la  instituţiile abilitate în vederea obţinerii avizelor necesare demarării execuţiei.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor