Special pentru gravidele suspecte

3Comentarii
Special pentru gravidele suspecte
Gravidele cu suspiciune de gripă nouă se tratează după o procedură specială iniţiată de Ministerul Sănătăţii.

Fiindcă la nivel internaţional, pandemia de gripă nouă are printre posibilie victime uşoare gravidele, Ministerul Sănătăţii a conceput o procedură pentru managementul cazurilor de gripă A/H1N1 specială, pe care a transmis-o în ţară.

Se pot vaccina

Direcţia de Sănătate Publică Bihor a informat spitalele şi cabinetele medicale care ar putea avea gravide cu suspiciune de gripă nouă.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, „vaccinarea gravidelor cu vaccinul gripal cu tulpina pandemică se poate realiza cu produsul Cantgrip, în trimestrul II sau trimestrul III de sarcină, la recomandarea formulată de către medicul obstetrician care are în urmărire sarcina sau medicul de familie care are în îngrijire gravida asigurată”. Dacă medicul recomandă vaccinarea, gravida va fi vaccinată cu Cantgrip la cabinetul medicului de familie, care trebuie să informeze Direcţiei Sanitare despre caz şi despre posibile reacţii adverse.

Îndemn

„Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Bihor recomandă cetăţenilor judeţului care sunt în grupele eligibile pentru vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 cu produsul Cantgrip să accepte vaccinarea care se desfăşoară în unităţile sanitare, servicii militare esenţiale şi unităţi de învăţământ de stat şi private deoarece până în prezent nu au fost semnalate reacţii adverse consecutive administrării vaccinului”, a transmis directorul acestei instituţii, dr. Marius Pârcioagă. Acesta accentuează faptul că „sursele de informare cele mai credibile privind vaccinarea cu produsul Cantgrip sunt reprezentate de personalul medical calificat” şi nu informaţiile de pe internet. Dr. Pârcioagă şi inspectorii sanitari transmit din nou mesajul privind semne posibile de infecţie cu virusul A/H1N1: „Orice persoană care dezvoltă semne de infecţii respiratorii (febră, tuse, secreţii nazale apoase şi alterarea stării generale) trebuie să se autoizoleze la domiciliu şi să îşi contacteze medicul de familie. Împreună cu acesta îşi va programa un consult după orele de program pentru a evita astfel infectarea persoanelor care aşteaptă la uşa doctorului. În cazul în care nu se pot stabili aceste consultaţii, pacientul se va prezenta la camera de gardă din cadrul secţiei de boli infecţioase”.

Otilia Sandor3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor