Specialităţi la ceaun

1Comentariu
Specialităţi la ceaun
Specialităţi la ceaun
Restaurantul Robinson Country din Oradea a organizat un concurs de gătit.

Restaurantul Robinson Country din Oradea a organizat la sfârşitul săptămânii trecute un concurs de gătit la ceaun. Concursul se află la prima ediţie şi a adunat „bucătari” din Ungaria (Szeksard, Szentpeterszeg), din Oradea, Bucureşti şi Harghita. Sâmbătă au participat trei echipe, iar duminică cinci. Participanţii au adus cu ei ingredientele, ceaunul şi condimentele de care au avut nevoie pentru gătit. Restaurantul Robinson le-a oferit lemnele şi locul de cort.

Specialităţi

Timp de câteva ore concurenţii au gătit babgulyas, gulyas, tocăniţă de vită, ciorbă de burtă, fasole scăzută cu ciolan, cartofi la ceaun, fudulii de cocoş cu găluşte etc. Cele mai bune echipe au fost de departe cele din Szeksard şi Szentpeterszeg.

Acestea au fost premiate cu aparate electrocasnice. Mâncărurile preparate s-au vândut la preţul de 5 lei porţia, banii încasaţi rămânând la echipe. Juriul a premiat cea mai gustoasă mâncare şi cel mai frumos pavilion amenajat. Concurenţii au mâncat, s-au distrat, au cântat şi au făcut baie în piscina restaurantului.

„Vrem să organizăm în fiecare an acest concurs de gătit. Dorim să participe toată lumea, indiferent de naţionalitate şi apartenenţa politică. Aici lumea are ocazia să se cunoască, să se distreze şi să se simtă bine împreună”, a spus Laszlo Csaba, organizatorul acestui eveniment. Organizatorii intenţionează să organizeze următorul concurs în luna octombrie, la culesul strugurilor.

Crina Dobocan



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor