Specialitati tunisiene la Timisoara

De M.S.
Reactualizat la:
Specialitati tunisiene la Timisoara
Couscous, tajine cu spanac, salată blankit, tajine warka, sau Brik (degete de Fatima). Sunt câteva dintre specialităţile culinare ale tunisienilor care au putut fi degustate de studenţii români în cadrul unei degustări organizate de Asociaţia Ligii Tunisienilor din România.

Fiecare student din Tunisia a gătit câte un fel de mâncare pentru colegii români. „Am ales să facem cunoştinţă obiceiurilor culinare din Tunisia. Este o primă iniţiativă care are ca scop cunoasterea culturii tunisiene”, ne-a spus Mohamed Hedi Baklouti, consilier în cadrul Asociaţiei Ligii Tunisienilor din România. „Mâncarea noastră care este mai iute, mai condimentată. E diferită decât cea de aici. De exemplu, iarna se mănâncă mai mult carne, couscous-ul, vara se mănâncă mai mult grătare cu salate, mai mult peşte. Couscous-ul este mâncarea specifică tunisiană, se face din grâu, are o oală specială formată din două părţi. Partea de jos şi partea de sus. Prin partea găurită ies aburi de la legume care încălzesc şi fac couscous-ul de sus. Pe urmă se amestecă amândouă.”, ne-a spus preşedintele Asociaţiei Ligii Tunisienilor din România, Hadiji Souhaiel.

Couscous-ul făcut din carne de miel nu a lipsit de la degustarea pregătită de studenţii tunisieni. Pe lângă acesta studenţii au mai putut degusta alte 11 specialităţi tunisiene, printre care şi „Brik” sau „Degete de Fatimă”, adică un foietaj umplut cu carne de pui, ou şi brânză. Acest fel de mâncare specific tunisienilor se mănâncă în fiecare zi din Ramadan. De la degustare nu au lipsit nici prăjiturile. Studenţii tunisieni spun însă că prăjiturile specifice lor sunt pregătite doar de cei pricepuţi în arta culinară, aşa că aceştia au pregătit prăjituri cu specific francez şi italian. Printre acestea brioşe cu ciocolată, tort cu biscuiţi, salată de fructe, tartă cu lămâie sau prăjitură cu ciocolată. În Timişoara învaţă aproximativ 300 de studenţi tunisieni.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !