Specializaţi ca medici şi clovni

ORADEA - 20 de tineri se instruiesc de zor şi participă la antrenamente susţinute pentru a deveni demni de titlul de „clovni doctori”, capabili să aducă zâmbetul pe buzele copiilor pe care acestă iarnă îi va găsi internaţi la Spitalul Clinic de Copii „Gavril Curteanu”.

Această sarcină şi-au propus-o cei de la Asociaţiei Caritas Eparhial, în cadrul unui proiect care se implementează în perioada 12 noiembrie – 14 decembrie 2007, cu finanţarea de la Consiliul Judeţean.

O altă latură a proiectului „Clovnii doctori” are ca scop promovarea activităţilor de voluntariat în rândul tinerilor: 2.000 de tineri care vor fi informaţi despre virtuţile participării benevole prin tot atâtea pliante de promovare. „În acest fel le vor creşte şansele ca şi alţi tineri să se implice în activităţi de voluntariat”, crede Adela Ghitulescu, director executiv al organizaţiei.

Tânăra apreciază că beneficiarii direcţi ai proiectului sunt pacienţii copii şi tineri, care, primind vizita delegaţiei colorate şi vesele, vor mai uita de boală, injecţii şi tratamente, dar şi tinerii din casele de tip familial care vor participa la spectacol cu ocazia zilei Sf Nicolae.

„Cei care doresc să se inscrie pentru formarea la cursul de voluntariat, sunt invitati sa o faca la nr de telefon 0359.418.211 sau la sediul asociaţiei, str. ep. M.Pavel 3, intre orele 9 -15”, spune Adela Ghitulescu.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase