Spectacol antrenant la Arcadia

Spectacol antrenant la Arcadia
Piesa transmite mesaje precum: toleranţă, prietenie, conciliere.

Cei mai tineri spectatori ai Teatrului de Stat pentru Copii şi Tineret „Arcadia” din Oradea vor avea parte duminică, 7 noiembrie, de la ora 11:00, de un spectacol extrem de vizual, antrenant şi debordant ca invenţie, un spectacol menit să creeze buna dispoziţie.

Teatrul de Stat pentru Copii şi Tineret „Arcadia” din Oradea prezintă, în cadrul stagiunii 2010-2011, premiera spectacolului „Muzicantii din Bremen”, basm-teatral pus în scenă de regizorul clujean Traian Savinescu, după povestea fraţilor Grimm.

Spectacol mixt

Traian Savinescu este la prima colaborare cu Teatrul Arcadia, însă a montat spectacole foarte diverse pentru copii: de la operă pentru copii, la operă cu păpuşi şi teatru dramatic. Regizorul a montat spectacole la Teatrul Ţăndărică şi la Opera din Bucureşti, la Teatrul de Păpuşi „Punk” din Cluj-Napoca, a cărui director a fost în perioada 2001-2005.

„Am montat spectacolul «Muzicanţii din Bremen» la Cluj. Textul şi montarea care vor fi prezentate la Oradea nu au nicio legătură cu cel jucat pe scena din Cluj. Spectacolul de la Oradea este unul mixt: cu actori, măşti şi păpuşi”, a declarat Traian Savinescu.
Potrivit acestuia, din distribuţie fac parte 10 actori: Ioana Dagău (pisica – Miss Terry), Alex Pop (Marrx – câinele), Florin Silaghi (Mateo Cocoşul cu antecedente de tenor italian, va cânta o canţonetă în ritm de jazz – jazzul fiind muzica spectacolului), Andrei Fazecaş (măgarul), Florin Stan (maimuţa Mimo), Igor Lungu (Maximus, directorul circului), Mirela Corbeanu (Larisa – o balerină), Anca Turcuţ (Tobby – omul orchestră), Rodica Suplăcan (costumieră) şi Zentania Lupşe-Lakatos (iluzionista Iosefina).

„În povestea mea, acţiunea se petrece într-un circ. Povestea îşi păstrează toate elementele, iar transpunerea nu este departe de esenţa basmului. E corectă, nu e o modernizare forţată. Mesajele pe care le transmite spectacolul sunt: toleranţă, conciliere, prietenie etc. Spectacolul este un adevărat tur de forţă pentru actori, care au «tras» la propriu şi la figurat, reuşind performanţe, individuale şi de grup, remarcabile. Sunt încântat de colaborarea pe care am avut-o cu actorii şi cu directorul Teatrului Arcadia”, a mai spus regizorul. Biletele au fost puse în vânzare la casieria Teatrului Arcadia. Preţul unui bilet la premieră este de cinci lei.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !