Spectacol canin la SOS Dogs

Spectacol canin la SOS Dogs
Pentru iubitorii de animale, în special de câini, ziua de azi a fost una nemaipomenita. Sute de persoane au participat la un spectacol inedit, dedicat în totalitate celor mai buni prieteni ai oamenilor, câinii.  Spectacol canin la SOS Dogs 25.09.2005 II

Toata manifestarea a fost surprinsa pe camerele de luat vederi ale postului de televiziune Animal Planet. Shauna Lowry, una dintre vedetele Animal Planet, a participat la show-ul canin în vederea realizarii unui documentar. Subiectul materialului este povestea unui copil orfan de la un centru de plasament din Oradea, care va adopta un catel.

Echipa Animal Planet se afla în Oradea de câteva zile si a participat la o serie de activitati pe care fundatia SOS Dogs le-a desfasurat, respectiv distribuirea unor carti în câteva unitati scolare, menite sa-i sensibilizeze pe elevi. Documentarul celor de la Animal Planet va cuprinde si imagini cu actiunea de prindere, sterilizare si eliberare a maidanezilor, precum si câteva adoptii.

În doi ani de activitate, membrii SOS Dogs au reusit sterilizarea a 3.000 de câini. Dintre acestia, peste 850 au fost dati spre adoptie, iar aproximativ 220 se afla în prezent la adapostul fundatiei.

„Facem treaba”

Show-ul a fost organizat de SOS Dogs Oradea, aceasta fiind a doua aniversare de la înfiintarea fundatiei. „Scopul actiunii este de a ne face cunoscuti. Dorim ca oamenii sa stie ca existam si sa fie convinsi ca la SOS Dogs se face treaba buna”, a mentionat Carol Lazar, presedintele fundatiei.

Oamenii au fost foarte receptivi la aceasta activitate. Copiii, însotiti de parinti, au fost cei mai fericiti, deoarece pe lânga faptul ca s-au putut juca cu cateii, au participat la tot felul de jocuri si concursuri distractive, de unde nici unul nu a plecat fara vreun premiu.

Cei mai rasfatati

Fiind ziua lor, patrupedele au fost în centrul atentiei. Deliciul spectacolului a fost programul la care au participat cateii alaturi de stapânii lor. Astfel, a fost ales cel mai frumos catel sub 7 ani si cel mai bun veteran în vârsta de peste 7 ani. Premiu a primit si catelul cu cea mai jucausa codita, cel cu cei mai frumosi ochi. A fost aleasa cea mai buna echipa formata dintr-un catel si un copil.

Juriul a desemnat si catelul pe care l-ar lua acasa. Cel mai important premiu l-a primit cel mai bun catel salvator. Cei prezenti au luat parte si la un program artistic, sustinut de interpreta de muzica populara Florica Duma si un grup de elevi de la Scoala Generala „George Cosbuc”.

Ioana Iuhas