Spectacol de excepţie la Teatru

Spectacol de excepţie la Teatru
ORADEA – Seara de sâmbătă a adus iubitorilor de teatru orădeni cea de-a şasea premieră a stagiunii 2006-2007. Este vorba despre spectacolul cu piesa „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia lui Victor Ioan Frunză.

După succesul extraordinar repurtat cu colectivul trupei „Iosif Vulcan” a Teatrului de Stat din Oradea cu „Nevestele vesele din Windsor”, spectacol nominalizat la două premii UNITER în 2006, V.I. Frunză „recidivează” pe scena orădeană cu una dintre cele mai sensibile creaţii ale dramaturgiei româneşti, reuşind o mizanscenă de excepţie.

Avem de-a face cu unul dintre acele reprezentaţii de referinţă ale trupei orădene, în care tripleta de succes Frunză (regie) – Adriana Grand (scenografie) – Tibor Cari (muzică), aceeaşi ca şi la „Nevestele…”, face încă o demonstraţie seducătoare de profesionalism, reuşind un spectacol care readuce frumuseţea şi bucuria teatrului de calitate la Oradea.

Prestaţii încântătoare

Încântătoare este şi prestaţia actorilor care fac parte din distribuţie, fără excepţie, astfel încât ar fi nedrept să evidenţiezi unul dintre protagoniştii piesei în dauna celorlalţi. Cu toate acestea, trebuie salutat debutul reuşit în rol principal al tânărului actor Sorin Ionescu (Profesorul Miroiu), care convinge într-un rol plin de ingenuitate şi tandreţe.
Cu aceste ingrediente, spectacolul orădean cu „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian este un excelent motiv pentru a petrece o seară minunată la teatru, o reprezentaţie care nu trebuie ratată de iubitorii de artă dramatică.

Valentin Buda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase