Spectacol de stradă cu patimile lui Isus, în cadrul Târgului de Paşti de la Oradea

Reactualizat la:
8Comentarii
Spectacol de stradă cu patimile lui Isus, în cadrul Târgului de Paşti de la Oradea
Spectacolul realizat de peste 70 de actori, care evocă patimile Mântuitorului de pe Calea Crucii și crucificarea acestuia, va porni marți, la ora 17:00, de pe strada Republicii, intersecţie cu Aurel Lazăr.

Acolo va fi pusă în scenă Judecata lui Isus, iar apoi va continua pe pietonală până va ajunge în Piaţa Unirii, unde va fi recreată scena crucificării lui Iisus. Evenimentul va dura aproximativ o oră.
Inițiatorul acestui spectacol inedit este maestrul olar Dan Leș din Baia Mare.

„În primul rând, rolul acestui spectacol este de a ne ajuta să nu uităm de sărbătorile noastre creștine. În fața acestui mare tăvălug al zilelor noastre, numit consumism, care de multe ori ne face să uităm de ceea ce este cu adevărat important, noi încercăm prin acest spectacol de teatru de stradă să aducem în prezent întâmplările biblice de acum 2000 de ani. Acest spectacol de stradă este jucat de actori de diferite religii creștine, iar mesajul pe care dorim să îl transmitem este că Isus este al tuturor!”, a spus inițiatorul evenimentului.

Costumele personajelor sunt lucrate de un artist timişorean, unele sunt chiar comandate de la Roma. Spectacolul va include toate personajele biblice: Isus, Maria – mama lui Isus, cei doi tâlhari, Baraba, mironosițele, Pilat din Pont, centurionii romani. Pentru toți actorii implicați, pregătirea acestui spectacol și susținerea lui este o activitate voluntară, neremunerată.

Ca la fiecare spectacol susținut în orașele din țară, actorii vor interacționa cu publicul, din rândul căruia vor fi aleși bărbații care doresc să ducă crucea lui Isus, așa cum sunt prezentate întâmplările în textul biblic.

Spectacolul se joacă de 12 ani în toate orașele României, în Săptămâna Mare premergătoare Sărbătorii Paștelui. Spectacolul nu este pentru copiii cu vârste foarte mici, care nu înţeleg semnificaţia evenimentului. Scenele dure, care apar în spectacolul de stradă, nu pot fi scoase din contextul evenimentelor religioase care sunt transpuse în acest spectacol.e artă ceramică la muzeele de etnografie și artă din toată Europa.

„În primul rând, rolul acestui spectacol este de a ne ajuta să nu uităm de sărbătorile noastre creștine. În fața acestui mare tăvălug al zilelor noastre, numit consumism, care de multe ori ne face să uităm de ceea ce este cu adevărat important, noi încercăm prin acest spectacol de teatru de stradă să aducem în prezent întâmplările biblice de acum 2000 de ani. Acest spectacol de stradă este jucat de actori de diferite religii creștine, iar mesajul pe care dorim să îl transmitem este că Isus este al tuturor!”, ne-a declarat inițiatorul acestui eveniment, maestrul olar Dan Leș, care joacă şi rolul lui Isus în spectacol.

Costumele personajelor sunt lucrate de un artist din Timișoara, iar unele sunt chiar comandate de la Roma. Spectacolul va include toate personajele biblice: Isus, Maria – mama lui Isus, cei doi tâlhari, Baraba, mironosițele, Pilat din Pont, centurionii romani. Pentru toți actorii implicați, pregătirea acestui spectacol și susținerea lui este o activitate voluntară, neremunerată.

Ca la fiecare spectacol susținut în orașele din țară, actorii vor interacționa cu publicul, din rândul căruia vor fi aleși bărbații care doresc să ducă crucea lui Isus, așa cum sunt prezentate întâmplările în textul biblic.

Spectacolul se joacă de 12 ani în toate orașele României, în Săptămâna Mare premergătoare Sărbătorii Paștelui. Spectacolul nu este pentru copiii cu vârste foarte mici, care nu înţeleg semnificaţia evenimentului.

Scenele dure, care apar în spectacolul de stradă, nu pot fi scoase din contextul evenimentelor religioase care sunt transpuse în acest spectacol.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor