Spectacol de vis cu Dan Puric

Spectacol de vis cu Dan Puric
Dan Puric revine la Oradea sâmbata, 6 mai, ora 19:00, la sala mare a Teatrului de Stat, cu un one man show de exceptie: „Vis”.

Spectacolul s-a bucurat de un imens succes la cea de-a XV-a editie a Festivalului „Saptamâna Teatrului Scurt” de la Oradea. Biletele se gasesc la casa de bilete a Teatrului de Stat Oradea.
De asemenea, oradenii sunt invitati duminica, 7 mai, ora 11:00, în sala mare a Teatrului de Stat, la o discutie libera cu Dan Puric: „Aventura corpului în teatru”. Elogii din partea presei

„Vis” este un one-man show care a fost prezentat în Franta, Marea Britanie, Austria, Germania, Coreea de Nord sau Republica Moldova si a fost premiat la Festivalul de Pantomima de la St. Croix sau la Programul Chicago Artist International. În ciuda popularitatii sale din Occident, spectacolul lui Puric a fost scump la vedere pentru publicul românesc.

Noua punere în scena a spectacolului „Vis” prezinta un limbaj situat între pantomima, teatru-dans si teatru-gest, „cristalizând si mai bine efortul de a recrea un limbaj teatral foarte vechi, dupa „Toujours l’amour”, „Costumele” si „Made in Romania”.

l „Totul explodeaza la Dan Puric. Privirea sa, bucuria de a trai, viziunea poetica, talentul sau de actor, de regizor, de coregraf… Creatiile lui constituie chintesenta paradoxurilor si incoerentelor naturii umane.” (Le Figaro)

l Incomparabil, Inimitabil, Irezistibil – trei atribute care-l caracterizeaza pe Dan Puric. Cu umorul sau, Dan Puric se apropie si ne aminteste de Charlie Chaplin. Cu arta sa de a improviza, Dan Puric reuseste de fiecare data sa prezinte alt spectacol.” (Theaterbrett – Viena)

l Dan Puric este un dansator debordant de step si un pantomim. Astfel el reuseste, de unul singur, sa puna pe picioare un program care entuziasmeaza publicul. Dan Puric este mai mult decât atât. El este un comedian de prima mâna si un adept convins al umorului negru. Aceasta combinatie îl face pe Dan Puric sa fie unic.” (Nordwest-Zeitung)

l „Fara sa uite rolurile memorabile în piesele clasice, Dan Puric este acum considerat „Regele pantomimei”, care i-a câstigat faima de întemeietor de scoala: cea a teatrului non-verbal. Spectacolele semnate de Dan Puric îmbina pantomima, miscari din artele martiale, step, dans popular românesc.” (Andrei Vulpescu, Curentul, 21 aprilie 2003)

l „Acum, Dan Puric si-a împlinit un vis suprem, cel de a realiza un „one man show”, care sa demonstreze performanta pe care a atins-o cu acest nou limbaj scenic. (…) Alcatuit din noua secvente de sine statatoare, acest spectacol conceput, regizat si interpretat de Dan Puric releva o mare capacitate de sugestie a artistului, pantomima, stepul, toate acestea potentate de o excelenta banda sonora si de un joc de lumini în clar-obscur atent dirijat. Când împrumuta de la altii, Puric nu copiaza niciodata, ci aduce un omagiu în care creatia sa e suverana. Astfel, putem spune ca el este un Charlot modern, cu gesturi sublimate, de un mare rafinament comic. Unul dintre procedeele utilizate de el este parodia rafinata, perceputa cu entuziasm de public. Si stepul sau este profund original.” (Eugen Comarnescu, Cronica româna, 9–10 noiembrie 2003)

l „Dan Puric nu se rezuma sa joace roluri, el creeaza, singur, o lume. Când se aprinde lumina în sala si ne ridicam toti în picioare, ca sa-l aplaudam, frenetic, aceasta lume dispare, ca un miraj. Se retrage în mintea celui care a creat-o, dar ramâne si în amintirea noastra, ca un vis. (Inspirat titlul spectacolului, Vis!)”. (Alex Stefanescu, România literara, 20 noiembrie 2002)

Seres Alexandru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !