Spectacol de zile mari

Elevii de la Şcoala Cantemir au prezentat, la Teatrul Arcadia, un spectacol Crăciun.

Copiii de la Şcoala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir” din Oradea, coordonaţi de profesoarele Maria Mirela Filimon, Rodica Galea şi Monica Cuciula, au realizat zilele trecute un spectacol de zile mari. Spectacolul „Din iubire pentru Isus”, jucat pe scena Teatrului de Stat pentru Copii şi Tineret „Arcadia”, s-a vrut o revenire asupra semnificaţiei Crăciunului.

Semnificaţii

„Crăciunul este Isus Cristos. Este sărbătoare «christică» şi trebuie spus copiilor de mici că nu doar darurile lui «Moşu’» le aşteptăm în acest moment binecuvântat al anului, ci, în primul rând, Naşterea Mântuitorului. Aceasta este menirea părinţilor, dar şi a dascălilor să-i asigure pe copii de mici că sunt în permanenţă văzuţi, iubiţi şi ocrotiţi de Dumnezeu, că nu sunt singuri niciodată, că toată viaţa aceasta este o şansă de a se mântui. În acest fel, vor înţelege şi, cu îndrumarea potrivită, vor şti să trăiască mai bine, mai frumos, mai responsabil. Viitorul nostru depinde de şansa pe care o dăm copiilor noştri de a se deschide spre adevărul de credinţă, indiferent de asaltul consumist aiuritor”, a declarat profesoara Maria Mirela Filimon.

Copiii au cântat, au recitat şi au jucat teatru în limba engleză. Trupa de teatru în limba engleză, pregătită de profesorul Horia Pop, a Şcolii Cantemir a interpretat o piesă originală. Este vorba de „Christmas? It’s all about Jesus”.
Ansamblul „Mugurelul”, compus din elevi ai claselor a III-a D şi a VII A şi B, pregătiţi de Doina Lung, au prezentat dansuri din Oaş, dansuri ţigăneşti şi obiceiuri de Crăciun. Eleva Ioana Lorincz a pregătit un impecabil dans aerobic. Sceneta Naşterea Mântuitorului a fost reprezentată de copiii din clasa a III – a D. Deliciul spectacolului l-au făcut micuţii din clasa a II- a A, îndrumaţi de învăţătoarea Mariana Pinţa, care s-au transformat pentru câteva clipe în „Spiriduşii lui Moş Crăciun”.
 În acest cadru, a fost lansată revista şcolii „Inorogul”. Evenimentul s-a bucurat de sprijinul Teodorei Codău, directorul unităţii de învăţământ.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !