Spectacol plin de vervă

Spectacol plin de vervă
Publicul care a participat la spectacolul „Tot mort, tot mort?” s-a umplut de veselie.

Orădenii care au fost prezenţi, vineri seara, la spectacolul „Tot mort, tot mort”, de Mark Twain, au avut parte de un regal artistic. A doua premieră a stagiunii 2009 – 2010 a fost regizată de Petre Bokor, iar scenografia a purtat semnătura Vioarei Bara.

Publicul, în mare parte tânăr, a reacţionat foarte bine la comedia care a prezentat viaţa tânărului pictor sărac, Jean-Francois Millet (Richard Balint), realizată ca o satiră la adresa societăţii.

Chiar dacă este strălucit, pictorul nu se bucură de recunoaştere. Ajutat însă de colegii săi, acesta îşi înscenează propria moarte, pentru a creşte valoarea lucrărilor sale. Şi pentru ca iniţiativa sa să aibă succes, pictorul plănuieşte câteva momente comice: dispariţia şi reapariţia sub înfăţişarea unei surori gemene imaginare, înscenarea propriei înmormântări etc.

Prezentarea expresivă şi profundă, excelenta conduită coregrafică, accentuată de costumaţia actorilor, care i-au interpretat pe ţarul Rusiei, regele Franţei, sultanul Turciei ori văduva Tilou etc., a reuşit să fascineze publicul. „Tot mort, tot mort?” a fost ovaţionat şi îndelung aplaudat de publicul care, pentru două ore, s-a umplut de râsete, de veselie şi de entuziasm. Profesionalismul artiştilor, care au cucerit pur şi simplu toată audienţa, a fost răsplătit cu aplauzele din timpul şi de la sfârşitul spectacolului.

Expoziţie

Paralel cu piesa „Tot mort, tot mort?”, în holul Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea, a fost organizată expoziţia de pictură a actriţei Adela Lazăr.

„Ideea expoziţiei care să coincidă cu premiera piesei s-a născut odată cu citirea textului dramatic «Tot mort, tot mort?». Expoziţia răspunde subiectului piesei, care cuprinde instantanee din viaţa pitorească a unui grup de pictori, punând întrebări despre sensul şi autenticitatea artei, despre glorie şi dificultatea afirmării, despre succes şi inspiraţie”, a mărturisit Adela Lazăr.

Iubitorii teatrului care doresc să vizioneze un spectacol plin de vervă, dinamic, de un comic scăpărător, contaminant, susţinut cu profesionalism, sunt invitaţi să participe la o nouă reprezentaţie a piesei, care va avea loc, miercuri, 7 octombrie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea.

Factbox

Carte de vizită Petre Bokor

În ultimii 20 de ani, regizorul Petre Bokor a pusă în scenă 150 de spectacole. A creat montări pe mai toate scenele Capitalei. În 1977 s-a stabilit în Canada, la Edmonton. În scurt timp a devenit directorul Teatrului francez din Edmonton şi profesor de artă teatrală la Universitatea din Alberta.Doi ani de zile a fost regizor şi profesor la Universitatea Naţională din Canberra (Australia).

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !