Spectacol variat pe scena Casei de Cultură

De Crina Dobocan
Prof. Marian Boboia a vorbit despre spectacol
Prof. Marian Boboia a vorbit despre spectacol
Cursanţii, absolvenţii şi profesorii Şcolii de Arte „Francisc Hubic”, pe scenă alături de artişti consacraţi.

Profesorii şi cursanţii Şcolii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea au intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru cea de-a doua ediţie a „Art Oradea Varietăţi”. Spectacolul va avea loc în data de 11 noiembrie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea. Alături de cursanţii, absolvenţii şi profesorii Şcolii „Francisc Hubic”, pe scena Casei de Cultură vor urca nume de referinţă în muzica clasică, uşoară şi populară românească.

Astfel, cursanţii de la secţia canto clasic vor cânta alături de Ozana Barabancea, iar cei de la muzică uşoară, alături de Aurelian Temişan, Luminiţa Anghel, Horia Moculescu şi Nidia Moculescu. Printre artiştii de muzică populară se regăsesc Veta Biriş, Liliana Laichici şi Cristian Pomohaci.
Totodată, cele două orchestre de pe scenă – „Art Band” (condusă de prof. Ari Nagy Alexandru) şi „Rapsodia bihoreană” (condusă de prof. Liviu Buţiu) vor purta un dialog muzical inedit, împreună cu solistele Antonela Ferche-Buţiu şi Lăcrimioara Deac. De asemenea, în cadrul spectacolului va fi organizată şi o tombolă cu premii pentru participanţi.

„Şcoala de Arte «Francisc Hubic» (şi toate şcolile de arte din ţară) îşi dovedeşte viabilitatea şi rolul său în peisajul cultural-artistic al cetăţii prin faptul că aici există discipline care nu se regăsesc în alte instituţii de învăţământ artistic de profil (de pildă, disciplinele: canto muzică uşoară, instrumente de suflat populare – taragot, fluier, nai etc., chitară electrică, percuţie muzică uşoară, sintetizator sau orgă electronică, vioară cu goarnă etc. Unul dintre avantajele acestui festival este că elevii şi absolvenţii noştri intră în contact cu persoane consacrate din domeniul pe care-l studiază. Credem că pentru ei este benefic. Spectacolul beneficiază, din nou, de sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, care este alături de instituţia noastră în toate demersurile pe care le întreprinde, fapt pentru care dorim să mulţumim”, a spus directorul Şcolii de Arte „Francisc Hubic”, prof. Marian Boboia.

Biletele s-au pus în vânzare la casieria Şcolii de Arte „Francisc Hubic”, deschisă de luni până vineri, între orele 10:00-18:00. Preţul unui bilet este de 20 de lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !