Speranţe pentru Euro

2Comentarii
Speranţe pentru Euro
DEVA – Gimnastele din lotul de junioare al României au cucerit patru medalii de aur şi una de bronz la competiţiile internaţionale desfăşurate în week-end în Franţa, Suedia şi Austria.

Rezultatele obţinute de sportivele care se pregătesc la Centrul Olimpic de laDeva le dau antrenorilor speranţe că istoria se va repeta şi la Campionatul European de junioare din 2008.


Amelia Racea, Raluca Haidu şi Ana Porgras au onorat blazonul gimnasticii româneşti la cel mai puternic concurs dintre cele trei, cel din Franţa care a aliniat la start echipele clasate pe primele 12 locuri la CM 2007. România s-a clasat pe locul III la general după China şi Italia, devansând formaţii precum Rusia, Franţa, Canada, North Start USA, Olanda, Elveţia sau Germania. În plus, Amelia Racea a ocupat locul IV la individual compus, iar Ana Porgras a cucerit medalia de aur la bârnă. „Am concurat de la egal la egal cu adversari de calibru care aveau în lot şi gimnaste senioare. Am fost nedreptăţiţi la sol de arbitrii italieni, pentru că altfel ocupam locul doi în concursul pe echipe, chiar dacă fetele au avut âteva ratări”, afirmau antrenorii Florin Cotuţiu şi Ramona Micu care le-au însoţit pe gimnaste în Franţa.


Diana Trenca şi Loredana Sabău au făcut legea la Cupa „Top Gym” din Suedia la care au participat câte două gimnaste din SUA, Ucraina, România şi ţara gazdă. S-a concurat doar la individual compus, iar Loredana Sabău a ocupat locul I şi Diana Trenca a fost pe poziţia a V-a. „Principalul câştig al concursului din Suedia este progresul în plan psihologic pe care l-a reuşit Loredana. Ea este cea mai timidă gimnastă din lotul României, dar acum şi-a depăşit emoţiile şi a fost cea mai bună”, preciza antrenoarea Adela Popa.

Lecţii de gimnastică
Georgiana Surugiu şi Florina Dan au predat lecţii de gimnastică la Cupa „Alpen Adria” din Austria. România a fost prima în concursul pe echipe, Florina Dan a luat aurul la individual, iar Georgiana Surugiu a ocupat locul IV. „Am avut adversari mediocri spre slabi. Evoluţiile sportivelor noastre erau urmărite cu mare atenţie şi filmate, probabil pentru a fi studiate şi predate la antrenamente” afirma Gheorghe Orban, antrenorul coordonator al lotului de junioare al României.

Ciprian Marinuţ2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor