Speranțe și bucurii în luna mai

De Crina Dobocan
Speranțe și bucurii în luna mai
Sute de copii și tineri cu cerințe educative speciale au participat la secțiunile Festivalului Internațional „Flori de mai”.

Oradea s-a umplut de tinerețe, veselie și culoare. Câteva sute de copii din mai multe județe din țară, dar și din străinătate, au luat parte la ediția a XII-a a Festivalului Internațional „Flori de mai”.

Evenimentul s-a desfășurat ieri, la Teatrul Arcadia, și a adus pe scenă elevi din județele Suceava, Cluj, Satu Mare, Sibiu, Sălaj, Mureș, Timiș, Hunedoara, Argeș, Prahova, Dolj, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Alba, Arad, Galați, din orașul București, dar și din Ungaria, Lituania, Grecia, Polonia.

Proiectul, coordonat de prof. Angela Marușca, a cuprins mai multe secțiuni: teatru, dans, muzică, creații artistice și DVD.
Secțiunea DVD a fost destinată elevilor care, din pricina problemelor de sănătate, nu au putut ajunge la festival.

Socializare și integrare

„Prin această manifestare, dorim să aducem speranța și bucuria în inimile acestor copii. Terapia prin artă este o modalitate eficientă de recuperare a elevilor cu cerințe educative speciale (CES), iar prin activitățile cuprinse în acest proiect noi putem să ameliorăm, într-o oarecare măsură, dizabilitățile elevilor noștri și să demonstrăm că, în ciuda deficienței de care suferă, ei pot să realizeze «lucruri mărețe»”, a spus Angela Marușca, directorul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont” Oradea. Prin activitățile terapeutice și prin momentele artistice din cadrul festivalului, organizatorii lui au vrut să contribuie la socializarea și integrarea acestor copii.

Momentele artistice au fost evaluate de un juriu format din reprezentanți ai unor instituții culturale de prestigiu, parteneri ai evenimentului. La final, toți copiii au fost recompensați pentru munca lor cu diplome și cadouri.

Beneficiarii proiectului au fost elevii cu CES din școlile speciale și elevii cu CES integrați, dar și colegii elevilor integrați, profesorii care i-au pregătit pe elevi și părinții elevilor.

Proiectul a fost cuprins în calendarul activităților educaționale naționale ale Ministerului Educației Naționale – poziția 122.
Festivalul a fost organizat de Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont” Oradea, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Inspectoratul Școlar Județean Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !