Speriaţi sau responsabilizaţi?

Oradea – Puţin peste 8.000 de cereri de ajutor termic s-au înregistrat la Administraţia Socială Comunitară Oradea(ASCO), luni, după expirarea termenului de depunere a solicicitărilor şi dosarelor.

„Avem înregistraţi în jur de 8.000 de beneficiari şi mai avem un număr de dosare care nu au fost încă înregistrate pentru că se alfă în verificare”, spune Adina Madar, directoarea executivă a ASCO.

Cifra este surprinzător de mică chiar şi pentru conducerea Direcţiei, cu atât mai mult cu cât, în anii trecuţi, numărul solicitanţilor cu greu cobora sub 20.000. În opinia Adinei Madar, situaţia prezentă ţine de o conştiinţă civică dobândită de orădeni mai de bună voie, mai forţaţi de noile condiţii.

„Putem trage de aici o concluzie referitoare la cât de sinceri au fost solicitanţii din anii trecuţi, când nu se ştia că se va face o verficare serioasă a dosarelor”comentează directoarea ASCO, precizând că, în opinia sa, „este foarte important ca ajutoarele băneşti să meargă acolo unde este, într-adevăr nevoie de ele şi să nu se risipească”.

Madar consideră că efectul civilizator a rezultat dintr-o măsură introdusă în acest sezon, prin care creşte semnificativ birocraţia iar declaraţiile beneficiarilor sunt mai uşor de verificat. „Am cerut documente justificative pentru veniturile declarate şi, aşa, gradul de responsabilizare creşte”, crede directoarea.
Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase