Spioni sub acoperire

6Comentarii
Taxi
Taxi
TIMIŞOARA – Firmele de taxi ai căror dispeceri vor mai cere adresele de destinaţie ale clienţilor riscă amenzi usturătoare.

Clienţi de taxi sub acoperire

“Bună ziua. Aş dori un taxi. – Dar, unde mergeţi?” Această întrebare a dispecerului va fi aspru sancţionată de inspectorii Primăriei. Potrivit unei hotărâri, aprobată încă din septembrie, cei care preiau apelurile clienţilor la firmele de taximetrie nu mai au voie să le ceară si adresa de destinaţie. Numai că, asta nu se întâmplă. Pentru a-i determina pe patroni să instaureze disciplina în rândul dispecerilor, angajaţii primăriei vor trece la control. În chip de clienţi, ei vor suna la societăţile de taxi, vor face comenzi şi vor înregistra apelurile. Cei care nu respectă legea vor scoate bani frumoşi din buzunare pentru amenzi.

Încă din luna septembrie, Consiliul Local Timişoara a aprobat o hotărâre privind modificarea regulamentului de organizare a activităţii de taximetrie. „Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 lei solicitarea de către operatorul dispecer a destinaţiei cursei clienţilor care apelează la serviciile dispeceratelor taxi”, se prevede în hotărâre.

Cu toate acestea, până acum firmele de taxi din oraş n-au respectat această decizie şi refuzau să trimită maşini celor care nu precizau unde anume voiau să ajungă.

„Acum le-am comunicat tuturor în mod oficial hotărârea Consiliului Local aşa că de acum toate dispeceratele care nu o vor respecta vor fi amendate”, spune Culiţă Chiş, şeful Serviciului Transporturi din cadrul Primăriei Timişoara.

El a mai spus că angajaţii Primăriei vor lucra sub acoperire: suna la firmele de taxi ca simpli clienţi şi vor înregistra apelurile, iar cei care nu se conformează hotărârii Consiliului Local vor primi amenzile în poştă.

Reclamaţii

Timişorenii care întâlnesc cazuri în care firmele de taximetrie refuză să pună în aplicare această decizie pot face reclamaţii la Primăria Timişoara, la numărul de telefon 201.427.

Carmen Barna

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor