Spirit artistic la gojdiști, de ziua lor

De Alexandru Guiaș
Artiști printre gojdiști
Artiști printre gojdiști
Chiar dacă la bază e matematica, fizica sau informatica, gojdiștii au arătat că au și spirit artistic.

În fiecare an, data de 21 februarie este o zi deosebită pentru actualii și foștii gojdiști, atât elevi cât și profesori. Astfel, cei de la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” au serbat marți 215 ani de la naşterea patronului spiritual al şcolii. La eveniment au fost prezenți foşti gojdişti, actuali și foști profesori.

„Ca în fiecare an, această zi este una de sărbătoare pentru toți gojdiștii. Elevii sunt entuziasmați și au pregătit un program artistic cu acest prilej, pentru a demonstra că nu sunt buni doar la matematică, fizică sau informatică, ci și la cântat și dansat. Sper că liceul nostru va rămâne tot sus, printre primele, din punct de vedere a rezultatelor școlare, ducând mai departe ștacheta ridicată de generațiile anterioare”, a precizat profesorul de matematică Florin Nicoară, directorul Colegiului Național „Emanuil Gojdu”.

ziua-gojdu-8

Pentru a marca momentul, elevii gojdiști au deschis evenimentul cu imnul „Gojdu”, în interpretarea corului gimnazial „Emanuil Gojdu”, pregătit de prof. Delia Vulpe. Aceștia au încântat audiența cu încă două piese din repertoriul internațional. Cu emoțiile de rigoare, Daria Gavra, elevă în clasa a V-a, a interpretat magnific la pian „Sonatina” lui Ludwig van Beethoven. La rândul său, Teodora Bodog (clasa a XI-a), printr-o interpretare la flaut și acompaniată la pian de Iulia Zaha (clasa a XI-a), a prezentat o creație marca Gojdu. Opusul 69 numărul 2 al lui Chopin a fost și el prezent, în interpretarea elevei Sofia Dume (clasa a XI-a). Coardele harpei au răsunat la atingerea ușoară a gojdistei Ruxandra Bodog, care a interpretat „Menuetul” lui Bizet. Piesa „Rivers flow în you” a răsunat la pian în interpretarea lui Vlad Timoftei.

ziua-gojdu-12

A urmat „Balada” lui Ciprian Porumbescu, interpretată la vioară de Timea Negru. „Fata cu părul de aur” a prins viață datorită Iuliei Zaha, iar poezia „Luceafărul” a lui Eminescu a cunoscut o punere în scenă inedită de elevii clasei a XI-a F. Conoscuta melodie „Habanera” a fost interpretată la chitară de Teona Palaghia (clasa a V-a). Un număr de dans de societate a fost prezentat de Georgiana Bonaci și Ianis Net, iar Elisa Randiș a făcut o demonstrație de gimnastică ritmică. La final au putut fi ascultate piese vechi și noi în interpretarea elevilor Oana Pereț, Andreea Koteles, Monica Marincaș, Roxana Mureșan, Alex Trandafir.

ziua-gojdu-90Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !