Spital după norme europene

MOLDOVA NOUĂ – La sfârşitul anului 2006 (octombrie-decembrie), spitalul din localitate a primit fonduri în valoare de 800.000 lei, dintre care 170.000 lei de la Autoritatea de Sănătate Publică Caraş-Severin, iar 630.000 lei de la Consiliul Local Moldova-Nouă.

Cu ajutorul acestor bani au fost demarate importante investiţii pentru activitatea spitalului. În prezent se lucrează la patru obiective: instalarea aparatului Mercury330 Elvila, aparat radiologic nou, performant, primit de la Ministerul Sănătăţii; recondiţionarea acoperişului cu strat dublu de membrană izolantă; instalarea unei centrale termice de termoficare noi cu două cazane în „cascadă“; schimbarea a 350 de calorifere şi a instalaţiei de aducţie a agentului termic de la centrală la cazane.

„Toate aceste lucrări au fost iniţiate şi sunt în derulare pentru a creea condiţii bune de desfăşurare a actului medical şi pentru sporirea gradului de confort al pacientului. Apreciez eforturile financiare ale autorităţilor, însă mai avem nevoie, pentru finalizarea lucrărilor, la nivelul dorit, de încă 250.000 lei. Aici sunt cuprinse şi lucrări de reparaţii interioare“, ne-a declarat dr. Ovidiu Fiţi, directorul general al Spitalului Moldova Nouă.

Voicu Trifan
timpul@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !