Spital european în Oradea

1Comentariu
Spital european în Oradea
Oradea – Totul este să ştii ce vrei, să organizezi totul astfel încât să fie rentabil în primul rând pentru pacienţi şi să ai proiecte viabile cu acoperire financiară.

Sunt doar câteva dintre strategiile pe care dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic de Copii „Dr. Gavril Curteanu” Oradea le-a promovat.

Şi rezultatele se văd: o instituţie sanitară reabilitată la standarde europene, cu secţii conform normelor impusede UE, care nu sunt cu nimic mai prejos decât cele din statele occidentale.

Lucrările de amenajare se derulează de luni de zile, o muncă asiduă, în care managerul a încercat să atragă deopotrivă fondurile Ministerului Sănătăţii, ale Consiliului Local dar şi cele ale numeroşilor sponsori. Aproape gata „În prezent Secţia de ATI este gata, Secţia de Chirurgie Pediatrică la fel, farmacia, laboratorul şi Unitatea de Primire Urgenţe se află şi ele aproape de finalizare. Până în luna septembrie vom termina şi etajul VII, etajul VIII fiind în proporţie de 80% gata, iar etajul III este complet finalizat”, afirmă cu mândrie dr. Carp.

Şi are de ce. Fiecare salon este dotat corespunzător, cu două paturi şi punct sanitar. „Am dorit să creăm condiţii ca şi în străinătate. La baie există semnalizare de alarmă în cazul în care bolnavul se simte rău la duş sau la toaletă.

Sunt ferm convins că pacientul nu va mai fi determinat să plece dincolo pentru condiţii şi tratamente decente, dacă noi i le oferim aici, acasă la el”, spune cu convingere dr. Carp. Şi oamenii de afaceri din Bihor şi nu numai, au înţeles acest lucru: reabilitarea Secţiei de Nefrologie, care va fi gata în cel mult o lună şi jumătate, se realizaează cu bani din sponsorizări.

Proiectul de reabilitare al Ambulatoriului Spitalului, care este în colaborare cu Direcţia Patrimoniu din cadrul Primăriei Oradea, va avea ca bază finaciară fonduri de 1 milion de euro, din care doar 2% va reprezenta cota rambursabilă. Seriozitate profesională Pe lângă amenajările moderne efectuate în instituţia pe care o conduce, dr. Carp este interesat să aibă personal medical specializat.

„Tot pe baza unor sponsorizări din ţară sau străinătate primim aparatură ultramodernă. Pentru a avea şi un personal medical bine instruit, care să lucreze cu aceasta, am decis să fie specializat la diferite cursuri în străinătate. Cel puţin doi medici de pe fiecare specialitate, pentru a nu se crea sincope.

Şi cursurile sunt plătite de spital, tocmai pentru a-i atrage la pregătire pe medici”, adaugă dr. Carp. Rigorile meseriei nu sunt exceptate de la regulile de bază ale managmentului spitalicesc. Dr. Carp susţine că a aplicat unor medici şi sancţiuni – de la reducerea din retribuţiile băneşti, până la ameninţarea cu pierderea locului de muncă.

„Fiecare medic trebuie să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu. În temeiul legii, pot să diminuez fondurile unei secţii, conform cu indicele scăzut de performanţă”, precizează managerul Carp.

Viorica Borz1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor