Spital şi policlinică de vânzare

Spital şi policlinică de vânzare
ALEŞD -  În urmă cu 15 ani, la Aleşd se derulau lucrările unui proiect amplu de construire a unui nou spital cu 150 de paturi şi policlinică. În fiecare an, lucrările la construcţia acestui spital se derulau din ce în ce mai anevoios din cauza lipsei fondurilor.

Din cauza faptului că nu s-au mai alocat nici un fel de resurse din partea ministerului, în anul 2000 s-a hotărât sistarea tuturor lucrărilor la acest proiect.

 Prin Hotărârea Guvernului nr. 423, din 12 mai 2005, s-a transferat cu titlu gratuit  obiectivul de investiţii în curs de execuţie „spital 150 paturi şi policlinică în oraşul Aleşd” din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Sănătăţii, în domeniul public al oraşului Aleşd şi în administrarea Consiliului Local al oraşului Aleşd.

 

Valoarea, 7 milioane RON

La momentul respectiv, Consiliul Local al Oraşului Aleşd s-a gândit la o soluţie în ceea ce priveşte acest imobil şi a propus realizarea unor imobile cu destinaţie de locuinţe. Acestă propunere era viabilă atâta timp cât ar fi existat şi fondurile necesare derulării unui astfel de proiect. Având în vedere conjunctura nefavorabilă, în 29 noiembrie 2006 Consiliul Local al oraşului Aleşd, prin Hotarârea nr.166, a analizat şi aprobat un acord de principiu în vederea întocmirii raportului de evaluare a imobilului, în vederea vânzarii lui.

Zeno Ţipţer, primarul oraşului Aleşd, ne-a declarat că: „valoarea investiţiilor la zi, adăugând şi influenţa inflaţiei, ajunge la aproximativ 7.000.000 RON. Suprafaţa pe care este ridicat acest imobil este de 13.000 mp. Din păcate, Consiliul Local nu are resursele necesare finalizării unui proiect atât de amplu, de aceea s-a hotărât vânzarea acestui imobil unor eventuali investitorii  care ar putea da o destinaţie utilă acestei construcţii”.

Valentin Buda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !