Spitalele au 5 ani de graţie pentru a ajunge la standarde internaţionale

Reactualizat la:
Spitalele au 5 ani de graţie pentru a ajunge la standarde internaţionale
Spitalele de România vor fi obligate să ajungă la standarde europene, în cinci ani de la intrarea în vigoare în 2009 a Comisiei pentru acreditarea unităţilor sanitare.

“Majoritatea spitalelor au mari probleme de conformare, adică nu se încadrează în normele europene de funcţionare. Mă refer la distanţa limită dintre paturi, la anumite circuite care nu sunt conforme. Dar de aceea vrem să construim opt spitale regionale la standarde europene şi, de asemenea, să reabilităm după aceleaşi reguli unităţile care se pretează unor lucrări de anvergură”, a mai spus demnitarul.

Guvernul a aprobat în mai 2007, ca lucrările de construcţie a unui număr de 20 spitale judeţene de urgenţă şi opt spitale regionale universitare să înceapă în luna octombrie a aceluiaşi an, numai că licitaţiile au durat peste estimări şi abia anul acesta au fost rezolvate aceste proceduri, a continuat Nicolăescu.

Ministrul a adăugat că odată demarate lucrările, durata totală a construcţiei este estimată la 18 luni, conform graficului de realizare a programului aprobat de Executiv.

Din 2009, după intrarea în vigoare a legii privind acreditarea spitalelor, toate unităţile sanitare au la dispoziţie cinci ani pentru a-şi rezolva problemele, altfel nu vor fi acreditate şi vor fi obligate “să-şi închidă porţile”.

“Este exact ca în cazul instituţiilor de învăţământ superior. Nu respectă standardele de funcţionare, se desfiinţează, pentru că nu pot fi acreditate. La fel şi spitalele”, a adăugat demnitarul0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase