Spitalele din Beiuş, dotate de americani

5Comentarii
Spitalele din Beiuş, dotate de americani
Beiuş. Spitalul Episcop Nicolae Popoviciu se bucură de dotări pe care unităţile spitaliceşti din Oradea nu le au. Secţia de cardiologie a fost dotată de Rotary şi Assist Internaţional cu aparatură medicală care permite supravegherea bătăilor cordului 24 de ore din 24 de ore. La originea evenimentului sunt însă relaţiile pe care preşedintele CJ Radu Ţârle le are peste Ocean.

Inaugurarea oficială a aparaturii a avut loc ieri la Beiuş în prezenţa a numeroase personalităţi.  „Proiectul acesta este rezultatul unui parteneriat între Assist International Rotary International şi Rotary Oradea. Permiteţi-mi ca de această dată să mulţumesc în numele bihorenilor pentru tot ceea ce aţi făcut aici şi la Spitalul Judeţean şi să vă asigur de toată aprecierea noastră. Fiindcă nimic nu este mai important decât viaţa. Şi dincolo de valoarea intrinsecă a proiectului e valoarea vieţilor salvate cu ajutorul acestei aparaturi”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Radu Ţârle. Bob Pagett, preşedintele Assist International, preşedintele  Rotary din California, David Galagher şi Nick Mascitelli, alt reprezentant al rotaryenilor dar şi preşedintele rotarienilor orădeni, Dan Pavel au fost doar câţiva dintre oaspeţii beiuşenilor şi totodată binefăcătorii acestora.

Parteneriat

Preşedintele Rotary International a subliniat că este recunoscător partenerilor în acest proiect. „Pe lângă partenerii enumeraţi aici avem ca partener firma Philips, îl avem şi pe vicepreşedintele Rai Schmidt, directorul programelor medicale. Ca să înţelegeţi mai bine Rai Schmidt este pentru noi ceea ce este Dan Pavel pentru Rotary Oradea. Un asemenea proiect, cum este cel de la Beiuş e ca şi cum ai încerca să pui 1000 de bucăţi împreună, să creeezi un tot unitar,  să te asiguri că funcţionează. Asta a făcut Rai. Cu toţii recunoaştem că suntem într-o situaţie dificilă din punct de vedere economic. Aşa că Rotary a asigurat echipamentul şi transportul, responsabilitatea noastră  fiind pregătirea  echipei care să lucreze şi să monteze aparatura”,a spus David Galager.

Intervenţie la premier

Preşedintele Assist Internaţional a spus că a vrut să-l recompenseze pe doctorul clujean Călin Lazăr pentru sprijinul acordat beiuşenilor. „M-a refuzat şi a spus că o face cu toată bucuria pentru Beiuş şi deja mi-a promis că dacă vom avea un proiect de logistică de instruire şi coordonare se ocupă el. Trebuie să vă spun despre Călin Lazăr, că e unul dintre cei mai buni manageri de spitale pe care i-am cunoscut vreodată. Atât, Călin, cât şi Dan Pavel sunt plini de iniţiativă şi de energie. Şi trebuie să spun ceva şi despre Radu (preşedintele CJ Bihor). Echipamentele medicale au zăcut în Aeroportul din Timişoara. Chiar dacă eu sunt preşedintele Assist International, trebuie să spun că a fost necesar să fiu preşedintele Inssist Internaţional şi a trebuit să insist la Radu Ţârle să recuperăm aparatura şi pe canale specifice am ajuns până la domnul prim-ministru care ne-a sprijinit”, a spus Bob Paget. Primarul Beiuşului, Adrian Domocoş a ţinut să spună că valoarea echipamentelor furnizate până acum de americani spitalelor din Beiuş depăşeşte 500 milioane de euro. „Noi suntem deschişi oricând pentru astfel de iniţiative fiindcă aduc plus valoare zonei Beiuşului. Cuvintele sunt prea puţine pentru a exprima recunoştinţa noastră şi sunt onorat să avem printre noi astfel de oameni”.  Preşedintele Rotary Oradea, Dan Pavel a ţinut să precizeze că e gata oricând să înfiinţeze un Club Rotary şi la Beiuş. Radu Ţârle şi invitaţii săi din America au vizitat şi Spitalul judeţean Oradea pentru a vedea la faţa locului de ce aparatură medicală este nevoie. Americanii au mai dotat Spitalul Judeţean în anii 90, iar acum se întrevăd iar donaţii de tehnologie medicală  modernă pentru secţiile de ATI, terapie intensivă coronarieni şi cardiologie.

V.B. P.C. C.C.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor