Spitalele oradene – servicii de apa gratuite

Spitalele oradene – servicii de apa gratuite
Pentru a veni in sprinjinul spitalelor oradene, in cadrul sedintei Consiliului Local din 14 aprilie, consilierii au propus mandatarea unui reprezentant al Municipiului Oradea care va lua parte la sedinta Adunarii Generale a Actionarilor Companiei de Apa cu scopul de a obtine aprobarea ca spitalele oradene subordonate Consiliului Local Oradea sa fie scutite de la plata serviciilor de apa si canalizare.

Propunerea aprobarii scutirii de plata are ca scop reducerea cheltuielilor curente la spitalele oradene. Masura este necesara deoarece alocatiile din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, acordate in baza contractelor incheiate cu Casele de Asigurari de Sanatate reprezinta principala sursa de finantare a spitalelor oradene. Deoarece, din 1 ianuarie 2011 alocatiile din aceasta sursa au fost asigurate doar in proportie de 90 %, la sfarsitul lunii martie au fost inregistrate pierderi in evidentele contabile ale spitalelor,  iar planul de venit pare tot mai imposibil de realizat.

 Spitalele oradene, apa in mod gratuit doar cu acordul AGA

Scutirea spitalelor oradene de la plata serviciilor de apa si canalizare va urma sa intre in vigoare doar in urma acordului AGA (Adunarea Generala a Actionarilor) a S.C. Companiei de Apa Oradea. „ Pentru echilibrarea financiara a spitalelor trebuie sa avem in vedere o buna contorizare pentru a putea reduce pierderile. Daca asiguram spitalelor in mod gratuit apa, vom face si o reducere substantiala la bugetul local.” a spus primarul Ilie Bolojan.

Reduceri in spitalele oradene0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !