Spitalele, veşnic datornice

Spitalele, veşnic datornice
Arieratele si datoriile spitalelor, centralizate zilele trecute la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Bihor, se cifreaza la circa 68 miliarde de lei vechi.

Din aceasta suma, aproape 8,5 miliarde lei vechi reprezinta arieratele pe 2004, adica cheltuieli la diverse capitole facute pentru bolnavi în 2004. Din suma totala a arieratelor restante de pe 2004, de 8,47 miliarde lei vechi, doar 700.000 lei vechi reprezinta datoria Spitalului din Salonta, cumulata prin neplata cheltuielilor de regie si gospodarire. Chiar daca inspectorii de la CAS Bihor spun ca e vorba doar de „o codita”, suma va trebui achitata de spital, a transmis Biroul de Presa al CAS Bihor.


Grosul arieratelor acumulate în 2004 îl poarta Maternitatea, care are de platit 8,46 miliarde de lei vechi. Spitalul de Obstetrica si Ginecologie a cheltuit aceasta suma pe mâncarea, medicamentele, materialele sanitare si reactivii consumati de bolnavele internate în spital acum doi ani.

Datorii de peste an


Fara sa nominalizeze spitalele, conducerea CAS Bihor a comunicat ca datorii au fost înregistrate si în 2005, la mai multe unitati sanitare cu paturi. Suma se cifreaza la aproape 60 miliarde de lei vechi si reprezinta „obligatii de plata si restante de plati” la hrana, medicamente, materiale sanitare, reactivi, dezinfectanti, cheltuieli de regie, reparatii etc.
Fata de anii trecuti, datoriile spitalelor centralizate de CAS Bihor sunt mai mici ca suma, motiv pentru care nici unul din spitalele bihorene nu a fost înca amenintat cu sistarea serviciilor de catre furnizori.

Otilia Sandor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !