Spitalul de Copii se pregăteşte pentru UE

2Comentarii
Spitalul de Copii se pregăteşte pentru UE
Directorul Spitalului de Copii, dr. Gheorghe Carp, intentioneaza sa aplice un program special pentru subalternii sai. Chirurgul Gheorghe Carp tine la profesionalismul subalternilor sai.

Medicul ne-a spus ca are ambitia sa îsi tina colegii la zi cu toate informatiile de care au nevoie, motiv pentru care se gândeste la o modalitate de acordare a unor burse pentru subalternii lui. Dr. Carp vrea ca medicii sa faca schimb de experienta cu cadre medicale din centre medicale cu renume din tara si strainatate. În paralel, directorul a deschis o alta pârghie la Cluj, unde de curând a avut loc o întrunire a directorilor de spitale din vestul tarii, pe probleme de infrastructura.

Acolo directorii au aflat ca cei care vor prezenta proiecte bine argumentate pentru refacerea infrastructurii unei unitati medicale vor primi finantare pentru schimbarea instalatiei de apa, a canalizarii etc. „Cautam solutii tehnice, pentru ca nu e mare lucru sa schimbi o teava cu alta. Daca la o sectie se va uita apa deschisa, nu e normal sa îi pedepsesc si pe colegii de la alte sectii”, a explicat chirurgul, care a adaugat ca în acest fel fiecare etaj din Spitalul de Copii va fi individualizat si mai bine monitorizat.


Seful spitalului vrea sa înfiinteze un compartiment de „integrare si proiecte europene”, unde vor fi angajati specialisti care sa întocmeasca tot felul de proiecte. În acest fel, consultantii specializati vor lucra, contra unei bonficatii de succes si pentru proiectele altor spitale din Oradea sau judet.

Comunitatea civila


Dincolo de programele finantate de diverse foruri nationale si internationale, conducerea Spitalului de Copii a comunicat ca orice ajutor serios din partea comunitatii civile este binevenit.


Biserica Greco-Catolica, prin preotul Gabriel Buboi, a sprijinit spitalul alaturi de Primarie, pentru refacerea din temelii a unei sectii de chirurgie. Suma totala investita aici (schimbarea conductelor, geamuri, aparatura) si donata în cea mai mare parte de Biserica Greco-Catolica se ridica la suma de 70.000 euro.
Saptamâna aceasta, colaborarea spitalului cu Rotary Club a dat din nou roade, suma de 20.000 euro strânsa special pentru spital fiind consumata pe aparatura medicala.

Directorul Gheorghe Carp a explicat ca germanii au facut mai multe oferte pentru spital, din care a ales un aparat de anestezie si un monitor, ambele de marca, nou-noute si care se încadreaza exact în suma strânsa de Rotary.


Chiar daca Spitalul de Copii e sprijinit de autoritatile locale, este binevenit orice ajutor din partea comunitatii civile. Directorul Carp ne-a spus ca orice firma poate ajuta spitalul sa atinga mai repede standardele occidentale, contribuind cu sume de bani sau produse noi, bune si necesare, dupa posibilitati. Cei interesati pot sa îl contacteze pe dr. Gheorghe Carp la spital (tel. 441.844) sau pe mobil (0744/517.139).

Otilia Sandor
2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor