Spitalul de urgenţă din toamnă

2Comentarii
ORADEA – Secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, este convins că lucrările la noul spital judeţean de urgenţă vor putea începe în toamna acestui an.

Prezent azi la Oradea, Ilie Bolojan a susţinut o conferinţă de presă la Prefectura Bihor, prilej cu care a informat direct reprezentanţii mass-media din Bihor despre Hotărârea de Guvern privind aprobarea transmiterii unei părţi dintr-un imobil situată pe Calea Aradului, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Internelor şi Administraţiei în domeniul public al judeţului Bihor respectiv în administrarea Consiliului Judeţean Bihor.

Transferul a fost necesar pentru completarea suprafeţei necesare de trei hectare şi jumătate, în vederea construirii unui spital judeţean de urgenţă. „Acum avem create toate condiţiile pentru a putea organiza derularea lucrărilor, care sperăm să înceapă în luna octombrie”, a declarat Ilie Bolojan care a avut azi o întâlnire şi cu reprezentanţii ASP Bihor pentru a discuta asupra acestui proiect.

După cum a promis miercuri ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, studiile de fezabilitate pentru construirea celor 28 de spitale regionale şi judeţene de urgenţă vor fi finalizate până pe 31 mai, iar în perioada iulie-octombrie se va realiza o licitaţie comună pentru proiectarea şi construirea acestora.

Alături de cel din Oradea, vor mai exista alte 19 spitale judeţene de urgenţă. Cel din Oradea va avea două niveluri la subsol, parter şi trei etaje, având în structură 438 de paturi, costurile construcţiei fiind estimate la aproximativ 100 milioane de euro. Totodată spitalul va avea parcare, incinerator pentru deşeuri şi staţie de epurare proprie.

Viorica Borz2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor