Spitalul din Stei, pe lista spitalelor profitabile

2Comentarii
Spitalul din Stei, pe lista spitalelor profitabile
Spitalul orăşenesc din Ştei figurează pe o listă cu şapte spitale din tot atâtea judeţe, care ar fi profitabile, în care s-au făcut investiţii, dar pe care ministrul Sănătăţii vrea acum să le comaseze sau să le transforme în azile de bătrâni.

Lista, publicată pe un site de informaţii economico-financiare, cuprinde detalii despre fiecare dintre cele şapte spitale profitabile, cărora Cseke Attila le-a dat verdict de comasare ori reprofilare.

Şteiul e altceva

Despre spitalul primarul din Stei, Ioan Lucaciu, spune că nu are datorii nici la furnizorii medicali şi nici la personalul din unitate, a terminat anul trecut cu excedent bugetar,iar anul trecut s-au făcut investiţii de opt miliarde lei vechi pentru dotări şi alte 175.000 lei noi pentru reparaţii capitale, ambele sume fiind alocate tocmai de la Ministerul Sănătăţii. ”Numai în noiembrie anul trecut, Ministerul a alocat 4,8 miliarde lei pentru dotări şi logistică”, a spus primarul, care a adăugat că unitatea rămâne cap de afiş şi pentru Consiliul Local, ai cărui membri au votat toţi alocarea unei sume importante de bani şi pentru anul în curs, chiar dacă e sărăcie.

Variante

Primarul Lucaciu speră ca ministrul să revină asupra deciziei şi să accepte una dintre variantele pe care i le-a trimis miercuri la Bucureşti. Primarul nu a dorit să detalieze despre variantele trimise, dar nu exclude nici posibilitatea ca spitalul să funcţioneze ca ambulatoriu şi spital de zi. „Ideea e ca spitalul să îşi păstreze acelaşi sechelet sau în orice caz să rămână cuplat pe independenţă”, a spus primarul. El argumentează că Şteiul, este, după Oradea, cel mai mare contribuabil din Bihor, spitalul de acolo deserveşte circa 28.000 de oameni, plus turiştii de la Arieşeni, Vârtop, Padiş, Boga şi Moneasa şi, graţie acestor argumente, a cerut chiar o reevaluare a indicatorilor din spital, tocmai pentru a-i demonstra eficacitatea,

Lucaciu a adăugat că variantele propuse ministrului Sănătăţii au fost decise după consultări cu şeful Direcţiei sanitare, cu prefectul de Bihor, preşedintele Consiliului Judeţean, cărora de altfel nu poate decât să le mulţumească pentru sprijinul acordat în ultimii ani.

O.Ş.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor