Spitalul Municipal are şef!

26Comentarii
Foto arhiva
Foto arhiva
ORADEA - Ministerul Sănătăţii a trimis la Oradea ordinul cu numirea şefului interimar al Spitalului Municipal – format din unficarea Maternităţii, Spitalului „Dr. Gavril Curteanu”, Spitalului de Pneumoftiziologie şi cel de Neuropsihiatrie.

Ordinul sosit la Autoritatea de Sănătate Publică Bihor prevede numirea în funcţia de manager interimar a lui Dacian Foncea, manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Oradea.

Împreună cu numirea şefului la Spitalul Municipal a sosit şi actul privitor la procesele de predareprimire ale celor patru spitale unificate. Până la 31 decembrie 2008, actualii manageri ai celor patru spitale vor trebui să încheie bilanţurile contabile.

Din 3 ianuarie 2009, activitatea celor patru manageri: dr. Gheorghe Oros (manager la Neuropsihiatrie), ec. Dacian Foncea (manager la Pneumoftiziologie), dr. Liana Antal (Obstetrică şi Ginecologie) şi ec. Mihaela Meşter („Dr. Gavril Curteanu”) încetează. Tot din 3 ianuarie 2009 îşi începe mandatul Dacian Foncea, în funcţia de managerinterimar al Spitalului Municipal. Tânărul economist va conduce spitalul unificat până la organizarea a unui concurs pentru postul în cauză.

Măsuri imediate

Foncea a declarat că acesta va fi un mandat de organizare şi că printre primele măsuri pe care le va lua sunt: punerea la punct a unui laborator unic dotat, alocarea de medicamente în spitale corespunzător unui act curativ care să nu oblige pacienţii internaţi să îşi cumpere tablete de la farmaciile din oraş, mâncare la caserole la fiecare spital, o cantină ultradotată care să producă lejer 1.500 porţii/zi, 30 de saloane de trei stele la „secţia” de maternitate (saloane cu mămici şi bebeluşi), serviciu de teleradiologie în minim 6 luni, astfel ca să nu mai existe cazuri în care pacienţii nu îşi pot face film fiindcă „nu e medic”, servicii de susţinere a actului medical, monitorizarea personalului (pacienţii să fie supravegheaţi nu uitaţi complet în salon).

Cu toate că a sosit numirea noului şef la Municipal, surse medicale spun că este posibil ca Spitalul Municipal unificat să nu funcţioneze deloc şi să se revină la actuala structură. Sursele medicale au explicat că este posibil ca noul guvern să dea o hotărâre prin care să anuleze tot procesul de unificare al celor patru spitale.

Otilia Sandor

Taguri: , ,


26Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor