Spitalul Pelican, după trei luni

39Comentarii
Foto J.B.
Foto J.B.
ORADEA - Dr. Ovidiu Cacuci şi dr. Adrian Maghiar au informat că de la jumătatea lunii octombrie, când s-a deschis Spitalul Pelican, şi până acum, 4.300 de bolnavi au fost internaţi, dintre care 1.800 în regim de spitalizare continuă şi 2.500 în regim de spitalizare de zi.

Din totalul pacienţilor internaţi în regim continuu (media de internare e de două-trei zile), 1.600 au fost operaţi sau supuşi unor investigaţii medicale aparte de la deschiderea spitalului . Peste 80% dintre pacienţii internaţi au fost cazuri decontate din fondurile CAS. Niciun pacient internat nu a suferit vreo complicaţie şi nu a apărut vreo infecţie nosocomială în spital. Vârstele extreme ale celor care au beneficiat de servicii medicale la Spitalul Pelican sunt de 3-4 ani, respectiv 84 de ani.

Trataţi mai bine

La Spitalul Pelican se rezolvă tot mai multe cazuri delicate, indicele de complexitate a cazurilor rezolvate aici fiind mult mai mare decât cel înregistrat la spitalele din oraş.

Serviciul de Ambulanţă Pelican oferă servicii medicale de urgenţă şi îngrijiri la domiciliu, marea majoritate decontate de CAS. Durata mai mică de spitalizare faţă de alte spitale se datorează personalului medical (450 de oameni), care dispune de aparatură sofisticată la spital pentru a opera şi trata pacienţii mai bine şi mai repede.

Laboratorul Pelican (700 pacienţi lunar) este supus unui control extern şi face parte dintr-un grup mai mare de laboratoare din Europa, care sunt verificate prin sondaj la anumite intervale de timp. Laboratorul Pelican efectuează şi analize de imunohistochimie (care se fac doar în centrele universitare mari din România), care reliefează exact tipurile de cancer.

Otilia Sandor39Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor