Spitalul Unic, o miză politică?

1Comentariu
Spitalul Unic, o miză politică?
ORADEA – Dr. Nicuşor Lepădatu, consilier local PD-L, a fost protagonistul şedinţei de ieri a Consiliului Local Oradea. Medicul pedelist s-a arătat foarte deranjat de proiectul unificării spitalelor din Oradea, inclusiv Spitalul Judeţean, lansat de către municipalitate.

Lepădatu a luat de mai multe ori cuvântul pe această temă, încercând să-şi convingă colegii consilieri că ideea doctorului Carp, în prezent viceprimarul Oradea, e contraproductivă.

Lepădatu le-a cerut colegilor să voteze amânarea materialului, „şi să-l discutăm împreună cu Executivul în cursul lunii viitoare”. Deşi viceprimarul Carp a arătat că votul aleşilor locali e doar unul consultativ, deoarece Ministerul Sănătăţii este cel chemat să-şi dea verdictul cu privirea la această iniţiativă, Lepădatu nu s-a dat bătut.

ASP, ca o slugă?!

Doctorul pedelist a infierat avizul pozitiv dat proiectul de către Autoritatea de Sănătate Publică Bihor, afirmând chiar că „cel care a întocmit raportul ASP l-a făcut de pe poziţia de slugă”. „Doctorului Ritli (şeful ASP Bihor – n.r.) îi e frică să nu fie dat afară! Directorului adjunct la fel!” Aceastea sunt motivele pentru care, crede Lepădatu, specialiştii ASP Bihor girează proiectul viceprimarului Carp.

Consilierul PNL Octavian Dan a simţit nevoia să ia şi el cuvântul. „Noi nu hotărâm aici înfiinţarea sau desfiinţarea de spitale. Dăm doar un aviz favorabil. Ministerul Sănătăţii hotărăşte!”, a declarat Octavian Dan.

Poziţia luată de către liberal nu a fost însă de natură să-l domolească pe dr. Lepădatu, care s-a arătat intrigat de ce nu poate fi retras de pe ordinea de zi proiectul cu pricina. Pedelistul şi-a motivat cererea prin faptul că un alt punct de pe ordinea de zi a Legislativului, în directă legătură cu proiectul, fusese retras înaintea şedinţei de către Executivul Primăriei. Motivul: amânarea de către CJ a trecerii Secţiei de Infecţioase de la Spitalul Judeţean la Spitalul TBC.

Gâlceava din Consiliul Local a luat sfârşit după încă câteva luări de poziţii, care au ajuns să plictisească asistenţa dar şi pe majoritatea aleşilor locali. La un moment dat, doctorul Lepădatu a intrat într-o prelegere de ordin medical, cu lux de amănunte, ajungând să nu mai fie ascultat de către nimeni. Inclusiv de către colegii săi democrat-liberali…

Cum era de aşteptat, maşina de vot PD-L-UDMR a încheiat conturile, votând materialul propus de către Executiv.

Tot ieri, Consiliul Local a aprobat şi lista medicilor către care municipalitatea va vinde cabinetele medicale. Nici acest punct nu a fost lipsit de observaţiile medicului Lepădatu, care i-a atenţionat pe consilieri că, dacă votează proiectul propus de către Executiv, îi pasc procesele în contencios…

Călin Corpaş1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor