Sponsorizari din agricultura

Sponsorizari din agricultura
Sponsorizarile de pana la 2% din impozitul pe venitul net anual pot veni si din partea persoanelor fizice care obtin venituri din agricultura.

Este vorba de persoanele fizice autorizate care obţin venituri din cultivarea şi valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor în sere şi solarii special destinate acestor scopuri. În această categorie intră şi persoanele care cultivă şi valorifică arbuşti, plante decorative, ciuperci, exploatează pepiniere viticole şi pomicole.

„Persoanele care obţin astfel de venituri pentru anul fiscal 2005 pot dispune asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 2% din impozitul pe venitul net anual impozabil datorat pentru sponsorizarea entităţilor non profit. Aceste persoane trebuie să completeze şi să depună la organul fiscal de domiciliu formularul 231, până la 15 mai 2006”, a declarat Smaranda Scridon, directorul executiv al Finanţelor bihorene.

Impozite şi termene

Impozitul datorat de aceste persoane este de 16% asupra venitului net, impozitul fiind final. „Venitul net se poate determina pe baza normelor de venit sau pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă, în funcţie de opţiunea contribuabilului”, a explicat Smaranda Scridon. Persoanele impuse la norme de venit trebuie să depună o declaraţie privind veniturile obţinute până la data de 30 iunie.

Impozitul se plăteşte anticipat la organul fiscal de domiciliu în proporţie de 50% până la 1 septembrie inclusiv, restul de 50% având termen de plată 15 noiembrie inclusiv.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !