Sponsorizari pana in 15 mai

Persoanele care doresc sã sponsorizeze entitãtile nonprofit cu 2% din impozitul pe venit o pot face pânã în 15 mai 2006. Acesta este de fapt urmãtorul termen în „Calendarul obligatiilor contribuabililor-persoane fizice în 2006 privind impozitul pe venit”, este 15 mai 2006.

Directia Generalã a Finantelor Publice (DGFP) Bihor reaminteste obligatiile privind impozitul pe venit la termenul de mai sus.

Sponsorizãri

„Pânã la 15 mai 2006, contribuabilii-persoane fizice, au posibilitatea de a dispune asupra destinatiei unei sume de pânã la 2% din impozitul pe venitul net anual impozabil datorat pentru sponsorizarea entitãtilor nonprofit”, ne-a informat Smaranda Scridon, directorul executiv al Directia Generalã a Finantelor Publice (DGFP) Bihor. Aceasta a evidentiat felul cum se pot face aceste sponsorizãri.

Astfel, persoanele fizice care au realizat venituri din salarii, pot face sponsorizarea prin completarea si depunerea formularului 230 – „Cerere privind destinatia sumei reprezentând pânã la 2% din impozitul anual”. Formularul va fi însotit de copii ale fiselor fiscale. Persoanele fizice care au realizat pe lângã salarii si alte venituri (activitãti independente, cedarea folosintei bunurilor, activitãti agricole impuse în sistem real, câstigurile realizate din transferul titlurilor de valoare) vor completa si depune formularul 200 – „Declaratie specialã privind veniturile realizate”.

Precizãri

În sintagma „entitãti nonprofit care se înfiinteazã si functioneazã potrivit legii” se încadreazã, pe lângã asociatii si fundatii, si cultele religioase recunoscute în România. „Contribuabilii-persoane fizice care îsi exercitã aceastã optiune pot solicita directionarea acestei sume cãtre o singurã entitate nonprofit”, a subliniat Smaranda Scridon. „În situatia în care contribuabilul nu cunoaste suma care poate fi viratã, nu va completa rubrica – Suma -, caz în care organul fiscal va calcula si va vira suma admisã conform legii”, a adãugat directorul Finantelor bihorene.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !