Spor de antenă la CJ

Spor de antenă la CJ
ORADEA - Consilierii judeţeni au aprobat majorarea salariilor angajaţilor CJ BIhor cu 11%. Cei 140 de angajaţi vor primii, dacă prefectura va da avizul de leghalitate hotărâri un spor pentru condiţii vătămătoare.

Vicepreşedintele CJ Bihor, Gavrilă GHilea spune că acest spor înseamnă o cheltuială în plus de 20.000 de lei lunar, din bugetul instituţiei, pentru salariile angajaţilor.

Consilierii judeţeni au votat acordarea sporului datorită faptului că deasupra clădirii se găseşte o antenă care ar genera câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă şi ar putea afecta sănătatea angajaţilor.

 Aleşii au votat fără să ştie exact ce. Niciunul dintre vicepreşedinţii CJ Bihor şi nici o parte din consilieri nu ştiau de exemplu ce fel de antenă se află pe clădire.

Vicepreşedintele Gavrilă Ghilea a explicat că acest spor este prefect legal şi că s-a acordat în baza unui studiu făcut de o instituţiei specializată din CLuj, care a scos la iveală că angajaţii pot beneficia de sporul de antenă. „Antena respectivă produce radiaţii, iar în urma măsurătorilor făcute de instituţia din Cluj a rezultat că potrivit legii angajaţii pot beneficia de 11% la salar”, a spus Gavrilă Ghilea.Studiul respectiv nu a fost însă anexat la proiectul de hotărâre votat de consilieri.

Vicepreşedintele CJ Bihor a precizat că de acest spor nu beneficiază consilieii judeţeni şi nici conducerea instituţiei.

 

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase