Spor extrem cu „Paragaşca”

Spor extrem cu „Paragaşca”
Alin, Dani, Răzvan, Emil, Nelu, Leli, Nichi şi Dorin sunt cei opt membri din Simeria care alcătuiesc grupul celor care au ales parapanta ca mijloc de creştere a adrenalinei.

Aceştia au participat la diverse concursuri prin ţară, calificându-se pe locul 3 la „Cupa aerociudaţilor”, organizată în martie în masivul Parâng. „E un sport care îţi creşte adrenalina. Zborul cu parapanta necesită multă concentrare pentru a reuşi să pilotezi cât mai bine parapanta. De asemenea trebuie să ştii să te foloseşti de curenţii de aer pentru a zbura cât mai mult şi mai sigur”, ne-a spus Răzvan, unul dintre membrii „paragăştii”.

Pentru a reuşi să zbori cu parapanta trebuie să treci obligatoriu prin câteva etape. Prima etapă este teoria, unde înveţi despre alcătuirea parapantei, tehnicile de pilotare, precum şi despre influenţa condiţiilor meteo asupra zborului. A doua etapă este cea a exerciţiilor la sol, unde îţi sunt prezentate efectiv tehnicile de decolare şi pilotare şi apoi treci la etapa a treia, zborul la joasă înălţime, de pe un „deal-şcoală”, cu o înălţime de aproximativ 50 m.

Abia acum eşti pregătit pentru primul zbor de la mare înălţime. La aterizare îţi sunt din nou puse la încercare abilităţile de pilot, întrucât trebuie să alegi un loc prielnic pentru această acţiune, altfel rişti să rămâi agăţat fie într-un copac sau, în cel mai bun caz, într-un mărăcine.

Ioan Hughiur0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !